Karaisalı Kuvayı Milliye Şenlikleri Sona Erdi
Adana Büyükşehir Belediyesi ile Karaisalı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Kuvayı Milliye Şenlikleri sona erdi.
Karaisalı İlçe Stadı'nda yakalaşık 20 bin kişinin katıldığı şenlik, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı.
Ayfun Kaplan'nın sunuculuğunu yaptığı şenlikte, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker açış konuşmasında, derneklerinin kuruluşunu ve Kuvayı Milliye mücadelesini anlattıktan sonra, Mustafa Kemal Paşanın milli çağrısına kulak vererek, vatansız ve bayraksız yaşamanın ölümden bir farkı olmadığını kabul edenlerin bu vatanı en büyük miras olarak bıraktıklarını söyledi. Söker, "Bugün bizlere düşen görev de bu mirasa sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimiz, ay yıldızlı bayrak altında sağlamak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet yaşatmak için var gücümüzle çalışmaktır. Şehit ve gazilerimizi hatırlamak, onların aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır" dedi.
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da, Karaisalı ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri geleneksel Kuvayı Milliye şenliğine katılanlara teşekkür ederek, Peygamberin doğum ayında Kutlu Doğum Haftasının ve Kuvayı Milliye Şenliklerinin hayırlara vesile olmasını diledi.
Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç da konuşmasında, "Nisan ayı içerisinde geleneksel anlamda kutlanmaya çalışılan Kuvayı Milliye Şenlikleri tarih itibariye milli direnişin, milli uyanışın göstergelerinin en güzel şekilde yaşanmasına vesile kılınması için her yıl halkın katılımlarıyla coşku içerisinde kutlanıyor. Bu yıl da Kuvayı Milliyecileri, Kuvayı Milliye şehitlerini en güzel şekilde anmak istiyoruz" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 1. Dünya savaşı sonunda memleketin düşman çizmesi altında inim inim inlediğini belirterek, "Vatan toprağı, milletin namusu bizim şeref ve haysiyetimiz, hepsi tehlike altındaydı. İşte Karaisalı'nın yiğit Yörük Türkmenleri bu büyük mücadelenin destekçisi olmak ve Adana'da, Torosların zirvesinde, oralara lojistik destek göndermek üzere büyük bir görevi üstlenmiştir. Ve bu görev 19 Mayıs 1919'da büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yakmış olduğu bağımsızlık mücadelesi meş'alesinin yakılmasına ve nihayetinde bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına vesile olmuştur. Buradan çıkacak sonuç, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken buranın insanları büyük görev ifa etmişler. Büyük destek vermişler, kahramanlık tahtının en yükseklerinde olmayı hak etmişlerdir" ifadelerini kullandı.
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise, Kuvayı Milliye Şenliklerini düzenlemelerinden dolayı Karaisalı ve Büyükşehir Belediye Başkanlarına teşekkür ederek, "Bunu bir şenlik olarak algılamamak lazımdır. Bu topraklarda Kuvayı Milliye ateşini yakan, vatan için, bayrak için canlarını ortaya koyanları, geçmişi unutmama günü olarak algılamak lazımdır. Çünkü, unutmak tükenmektir, yok olmaktır" diye konuştu.
Yapılan protokol konuşmalarından sonra Sözlü ve diğer siyasiler, ilçe stadı içinde kurulan Yörük çadırlarını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet ettiler. Çadırlarda kendilerine ikram edilen yayık ayranı ile sıkma yediler.
40 yıllık fotoğraflardan oluşan ve büyük ilgi gören Mesut Eray'ın "Karaisalı Fotoğrafları Sergisi" de şenlikte yer aldı.
Belediye bandosu konserinden sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Akdeniz Mehteran Takımı gösterisinin ardından Adana'nın Kurtuluş belgeseli filmi izletildi. Eko Sanat Grubunun "Diriliş" adlı tiyatro oyunundan bir bölüm vatandaşlara izletildi. Kayseri'den gelen şair Fazıl Ahmet Bahadır'ın şiir dinletisinden sonra sırasıyla Aşık Sefai ve Türk Halk Müziği'nin ünlü sanatçısı Sevcan Orhan bir konser verdi.
İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.