Kara karpuz kapış kapış

Kara karpuz kapış kapış
 Adana karpuzu ile yarışan İnegöl karpuzuna olan talep her geçen gün artıyor.Bursa?nın İnegöl ilçesinde 3 gün önce başlayan hasatla beraber İnegöl...

 

Adana karpuzu ile yarışan İnegöl karpuzuna olan talep her geçen gün artıyor.

Bursa?nın İnegöl ilçesinde 3 gün önce başlayan hasatla beraber İnegöl karpuzu adeta yok satıyor. İnegöl'deki 70 dönümlük alanda karpuz hasadı yapan Şipali köyü çiftçilerinden Nihat Tozduman, İnegöl karpuzuna olan ilginin karşılanamaz şekilde arttığını belirtti. 3 gündür hasadın devam ettiğini kaydeden Tozduman, "Üç çeşit karpuz üretimi yapmaktayız. Çekirdeksiz, siyah ve alaca türlerinde. İlk etapta tüketicilerimiz siyah karpuzu tanıyana kadar biraz çekinceliydi. Şu anda siyah karpuz çok talep alıyor. İnegöl'ün her yerinde kendi ürettiğimiz karpuz çeşitleri satılıyor. Hasat yeni başladı. Ramazan Bayramı?na kadar hasadını yaptığımız karpuzların tükeneceğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

ADANA KARPUZU İLE ARASINDAKİ FARK TADI
Adana karpuzu ile İnegöl karpuzu arasındaki farkı İnegöl halkının belirlediğini söyleyen Tozduman, "Karpuzu tadan halkımızın tepkileri, 'Adana karpuzundan daha tatlı bir karpuz üretmişsiniz. Ömrümüzde böyle bir karpuz yemedik' şeklinde oldu. Geçen sene 35 dönüm ekmiştik. Bu sene 70 dönüm ektik. Geçen yıl 35 dönümden çıkan karpuzla İnegöllüleri doyuramamıştık. Yaklaşık 5 yıldır karpuz üretimi yapıyoruz. 3 yıldır da satışa sunuyoruz. Siyah karpuzun patentini de alacağız" diye konuştu. Ürettikleri İnegöl karpuzunun kilosunu 1 liradan satışa sunduklarını ifade eden Tozduman, köyün girişinde oluşturdukları tezgahta kendi ürettikleri karpuzları vatandaşla buluşturduklarını söyledi. Tozduman, "Çekirdeksiz ve alaca cinslerinin yanı sıra İnegöl?e has olan siyah karpuz üretimini de sürdürüyoruz. Siyah karpuz eskiye nazaran şuanda daha da çok tutuldu. Bundan dolayı hem geleneği devam ettirmek hem de vatandaşların talebini karşılamak için siyah karpuz üretimine ağırlık verdik" dedi.

SALİH BAKICI
BURSA -İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.