Kapusuz: 21.yüzyılın firavun zihniyeti...

Kapusuz: 21.yüzyılın firavun zihniyeti...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Mısır'da verilen 683 idam kararı ve 37 idamın onaylanması hakkında konuştu.Salih Kapusuz, idamlara tepkisini...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Mısır'da verilen 683 idam kararı ve 37 idamın onaylanması hakkında konuştu.

Salih Kapusuz, idamlara tepkisini Twitter'dan yaptığı açıklamayla gösterdi. İşte Kapusuz'un konuyla ilgili açıklaması:

"Mısır'da 683 idam kararı verildiği ve bunun 37'sinin infazının onaylandığı yönündeki haberleri üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hukuk dışı alınan bu karar, vicdanları yaralamıştır. Mısır'da 21.yüzyılın firavun zihniyeti tarafından göz göre göre insanlar katledilmekte ve idam kararları verilerek insanlık suçu işlenmektedir. Bu karar, adaleti sağlamayan yargının zalimler ve darbeciler elinde nasıl maşaya dönüştüğünün açık bir örneğidir. Tek suçu demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkmak olan Mısırlı kardeşlerimiz için verilen bu toplu idam kararları, Mısır darbecilerinin ve onlara sahip çıkanların utancıdır.
Mısırdaki darbecileri fonlayan bazı Arap ülkeleri ile bölgesel çıkarları peşinde koşup darbecileri destekleyen batılı ülkeler bu katliamların sorumluluğunu paylaşmaktadır. Mısır'da insanları meydanlarda kurşunlayanlar, şimdi toplu idam kararlarıyla katliamlarına devam etmek istemektedir. Dünya buna seyirci kalmamalıdır. Gerek islam dünyası gerekse batı dünyası gereken tepkiyi vermelidir.Suriye'de insanlık katledilirken susan dünya, bu katliamlara ?dur? diyebilmelidir."

Uluslararası örgütler özellikle Birleşmiş Milletler ağırlığını koymalıdır. Bunu yapmadığı takdirde BM'nin yapısı tartışılmaya devam edeceğini dile getiren Kapusuz, 21. yüzyılda idam sehpaları kurularak masum insanların katledilmesine seyirci kalmak dünya tarihindeki utanç anlarından birisi daha olacaktır. Dünyada mazlumların sesi olan Türkiye olarak bu idamlar karşısında susmayacağız ve bu haklı mücadelelerinde Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya haykıracağız, açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.