Kaplan'dan Erdoğan'a sert 'nekrofil' yanıtı

Kaplan'dan Erdoğan'a sert 'nekrofil' yanıtı
Başbakan Erdoğan'ın, "ölü seviciler" suçlamasına, hedefteki isim, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan sert karşılık verdi.Başbakan'ın 'ölü sevici olarak...



Başbakan Erdoğan'ın, "ölü seviciler" suçlamasına, hedefteki isim, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan sert karşılık verdi.



Başbakan'ın 'ölü sevici olarak nitelediği BDP'li Hasip Kaplan, ''Kürtajda Papa gibi konuşacak, sezaryende şaşacak, kendini halife sanacak bir konumdadır. Başbakan'ın ruh hali iyi değil...'' diye cevap verdi.

TBMM'de BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Pervin Buldan, ilk olarak Cumartesi Anneleri'yle beraber dün yaptıkları eylemi anlattı. Halen Aydın Yenipazar Cezaevi'nde kalan Mehmet Ağar'ın 1990-95 yılları arasındaki faili meçhul cinayetlerden sorumlu olduğunun altını çizen Buldan, burada yaptıkları oturma eyleminin amacı ile ilgili, "Orada olup olmadığını bilmediğimiz Ağar'ın 2 yıl gibi komik bir ceza verilmesini protesto ettik. Ayrıca Korkut Eken'in 'onların katili PKK' yönündeki açıklamasını da manidar buluyoruz" diye konuştu.

PKK tarafından kaçırılan AK Parti yöneticilerine ilişkin "Savaş süreçlerinde böyle şeyler olur, ama biz hiçbir zaman kaçırmaktan, ölmekten ve öldürmekten yana değiliz" yönündeki açıklamasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından saptırıldığını belirten Buldan, "Biz bu coğrafyada kan dökülmemesi, insanların yaşamını yitirmemesi için sürekli mücadele ettik. Ölen çocuklar bizim çocuklarımız. Gerilla da polis de asker de olsa, bu coğrafyada yaşanan acılar hepimizin yüreğini yakıyor. Ancak Başbakan savaştan yana politika izlemeyenleri kendisine hedef olarak belirliyor" dedi.

'BEN ÖLÜMÜN NE OLDUĞUNU BİLİRİM'

30 yıllık savaş sürecinde eşini kaybettiğini, yetim çocuğunu kendisinin büyüttüğünü ifade eden Buldan, "Ben ölümün ne anlama geldiği çok iyi bilen biriyim. Dolayısıyla Sayın Başbakan ölümü benden daha iyi bilecek bir insan değildir. Ölümün, yetim bir çocuğu büyütmenin ne anlama geldiğini ben Başbakan'dan çok daha iyi bilirim. Bu savaşın bitmesi için de mücadele eden bir insanım. Bu konuda mücadelemiz devam edecek" diyerek, Başbakan'ın bu üslubundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.
Haberin devamı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.