Kapatılan vakıflara müjde

Kapatılan vakıflara müjde
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 28 Şubat sürecinde kapatılan vakıfların mallarını iade edeceklerini açıkladı.Ertem "Bunun için Avrupa İnsan Hakları...



Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 28 Şubat sürecinde kapatılan vakıfların mallarını iade edeceklerini açıkladı.

Ertem "Bunun için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülen davanın sonucunu bekliyoruz" dedi

Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin (YÖNETDER) 'başarı öyküleri' toplantısına konuk olan Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, 28 Şubat sürecinde kapatılan ve malları Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen vakıflarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vakıf mallarının iadesi konusunda çalışma yaptıklarını açıklayan Ertem, konunun hukuki sürecinde sıkıntılar olduğunun altını çizdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görülen bir davanın olduğunu açıklayan Ertem, buradan çıkacak kararın da sorunu çözemeyeceğini söyledi. Çözüm üretmekte zorlandıklarını vurgulayan Ertem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ORTADA VAKIF YOK

"28 Şubat döneminde kapatılan vakıfların malları Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçti. Daha sonra bazı vakıflar konuyu mahkemeye taşıdı. AİHM'ye giden bir dava var. Mahkeme, eğer iade-i mahkeme kararı verse yeniden yargılama başlayacak. Bir de vakfın kapatılmasıyla ilgili yapılacak yargılama yeniden yapılacak. Oradan çıkacak karar, kapatma veya değil şeklinde olacak. Eğer kapatma çıkmazsa, vakıf yeniden ihya edilecek biz de malları geri iade edeceğiz. Eğer iade-i mahkeme kararı vermeyip malları iade edin derse biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çünkü ortada bir vakıf yok; bu malları nereye vereceğiz? Mal bağışlayan vatandaşları bulup bu malları okul veya yurt yaptırmak şartıyla vatandaşlara iade edeceğiz. Biz hangi şartlarda alınmış olursa olsun yargı kararına saygı göstermek zorundayız. Biz bu durumu aşmak için şöyle bir karar aldık."

FATİH CAMİİ, FETİH YILDÖNÜMÜNE YETİŞİYOR

Azınlık mallarını vakıflara iade etmeye başladıklarını belirten Ertem, en son Hrant Dink'in de eğitim gördüğü lisenin Ermeni vakfına verildiğini ifade etti. "Bunlar bir lütuf değil. Vakıflar peşkeş çekiliyor diye muhalefetin eleştirisi olmuştu" diyen Ertem, 2003 yılından günümüze 3 bin 500 vakıf eserinin restore edildiğini belirtti Ertem, restorasyonu devam eden Fatih Camii'nin İstanbul'un fetih yıldönümü olan 29 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını kaydetti.

HABER: İRFAN DUMLU-BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.