Kamuda YENİ MEMUR ALIMI

Kamuda YENİ MEMUR ALIMI
 İşte memur alımı yapacak o birim...Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ''sosyal güvenlik denetmeni'' olarak yetiştirilmek üzere, kurumun taşra teşkilatına...


 

İşte memur alımı yapacak o birim...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ''sosyal güvenlik denetmeni'' olarak yetiştirilmek üzere, kurumun taşra teşkilatına 400 ''sosyal güvenlik denetmen yardımcısı'' alacak.

SGK'nın, konuya ilişkin duyurusu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Duyuruya göre,
başvuru için ''657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları haiz olmak'', ''en az 4 yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak'', ''sınavın yapıldığı gün itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak'', ''görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak'', ''10-11 Temmuz 2010 veya 9-10 Temmuz 2011'daki Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, KPSSP113 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak ve kontenjanın 2 katı 800 aday arasına girmek'' ve ''kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmamak'' şartları aranıyor.

Başvurular, 5-20 Eylül 2011 arasında,
SGK Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına elden veya posta yolu ile yapılabilecek. Postadaki gecikmeler ve süresi içerisinde belirtilen adrese ulaşmayan müracaatlar dikkate alınmayacak.

SINAV


Sınav, adayların, sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi ve bir konuyu kavrayıp özetleme ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel
kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı değerlendirilmek suretiyle sözlü olarak yapılacak.

Sınavın konularını, ''kamu maliyesi'', ''iktisat'', ''hukuk'', ''muhasebe'' başlıkları oluşturacak.


Sınav, 17-30 Ekim 2011 arasında Ankara'da yapılacak. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ve sınav tarihleri 30 Eylül 2011'de kurumun internet adresinde ilan edilecek.


Sınav, komisyonca değerlendirilecek. Başarılı sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şartı aranacak. Sınav sonucu belirlenen başarı listesi yine kurumun internet adresinde duyurulacak.


Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adayların, tebliğ tarihinden itibaren, belirtilen belgeler ile 10 gün içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine durumlarına uygun ''sosyal güvenlik
denetmen yardımcılığı'' kadrolarına atamaları yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.