Kamalak: Suriye'de bu kadar kan dökülmezdi

Kamalak: Suriye'de bu kadar kan dökülmezdi
 Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Suriye'de 50 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden SP lideri Mustafa Kamalak, "Türkiye Cumhuriyeti...


 

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Suriye'de 50 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden SP lideri Mustafa Kamalak, "Türkiye Cumhuriyeti bu kirli oyuna alet olmasa idi, Suriye'de bugün bir tek insanın burnu kanamadan sorunlar çözülmüştü." dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıda Hamas'ın Kassam Tugayları komutanlarından Ahmet el Caberi ve 11 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Kamalak, gündem ve dış politikaya ilişkin açıklamalarda da bulundu.

"İSRAİL'DEN ALDIĞIMIZ MALLARIN HACMİ GENİŞLİYOR"

Saydığı 4 gerçeğe karşılık 2 hususu bilmediklerini ifade eden Kamalak, şu açıklamalarda bulundu: "Bu projeyi kim başlattı? Bilmiyoruz. Bu görevi Başbakan'a kim vermiştir? Bu projeyi millet mi, TBMM mi Başbakan'a vermiştir. Hayır. Dış politikamız acaba, bu politika üzerinden mi yürüyor? AK Parti, İsrail, 'Özür dilemeli, tazminat ödemeli.' diyor. Ancak, İsrail'den aldığımız malların hacmi her geçen gün genişliyor."

"AK PARTİ'NİN EYLEMLERİ VE SÖYLEMLERİ ZIT"

AK Parti hükümetinin eylemleri ve söylemlerinin taban tabana zıt olduğunu dile getiren Kamalak, "Irak'ta yüz binlerce kadının ırzına geçildi. Hükümet nerde yer aldı? Elbette mazlumların yanında yer aldığını söyleyecektir. Ama gerçekte öyle değildir. Bakınız, 1 Eylül 2004 yılında, Resmi Gazete'de yayınlanan bir tebliğle 6 havaalanı ve 7 limanımız, ABD'nin emrine amade kılındı. Eski Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yaptığı bir açıklamaya göre de, Adana İncirlik'ten savaş uçakları 4 bin 790 sorti yaptı. Acaba bu havalanan uçaklar, bombaları nerede yağdırdı? Irak halkının tepesine, tabii ki." diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN EYLEM VE SÖYLEMLERİ BİR DEĞİL"

'Komşularımızla sıfır sorun' politikasının da suya düştüğünü savunan Kamalak, şöyle devam etti: "Yazık ki ne eylemleri ve söylemleri bir. 'Yolumuz Erbakan'ın yolu' diyor, öyle olmasını temenni ederiz. Bu eyleminde samimi olmasını isteriz. Ama yazık ki burada söylem ve eylemi taban tabana zıttır. Mesela merhum Erbakan hoca, İslam birliğinin tesisi için D8'i kurdu. Başbakan ne yaptı? Aleyhinde konuşmalar yaptı. 'Biz dinsel, bölgesel, ırksa birliklere karşıyız.' açıklamalarını yaptı. Ama bütünlüğü ile Haçlı birliğine girmek için AB Bakanlığını kurdu. Merhum Erbakan'ın yolu haçlı yolu değildir. İslam birliği yolu idi. BM teşkilatının adaleti sağlayamadığını ifade etmektedir. Erbakan'ın milli görüşçülere tavsiyesi 'İlk hedefiniz 2. Yalta Konferansı'nı düzenleyin.' olmuştur. Yani, adaleti tesis edecek olan tüm insanlığı huzur ve barış içinde yaşatmak için yeni bir birlik kurmanın zorunluluğunu vurgulamıştır."

"İTTİHAT TERAKKİ'DEN YARIM KLAN İŞLERİ AK PARTİYE YAPTIRIYORLAR"

Şu an Suriye'deki olayları Türkiye'nin sürekli teşvik ettiğini de öne süren Kamalak, Türkiye'nin aklını toplamaya mecbur olduğunu vurguladı. "İsrail'in İttihat Terakki'den kalan işlerini AK Parti ile tamamlamak istiyorlar." diyen Kamalak şöyle devam etti: "Osmanlı'yı bölme ve İsrail'i kurma projesini aynı aktörler kurmuştu. Aktörler küresel emperyalizm ve ırkçı emperyalistlerdi. Şu anda sahne Ortadoğu'dur. Oyuncular değişmiştir. İttihat ve Terakki'nin önde gelen 3 lideri vatan haini değildi. Ancak gafletle hareket ettiler, sonuç değişmedi. Osmanlı bölündü. Şu an iktidar sahiplerini uyarıyoruz. Tarih sizi de sorgular. Şu an Suriye için uygulanan yarın Türkiye için uygulanabilir."

"ADİL DÜZEN GELMEDEN YAPIACAK İDAM CİNAYETTİR"

Başbakan'ın idamın yeniden getirilmesi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Kamalak, şöyle konuştu: "Adil bir düzen kurulmadan yapılacak idamlar için mahkemeleri kullanarak cinayet işlemiş olursunuz yoksa. Bizim inancımıza göre 'Şeriatın kestiği parmak acımaz.' Ancak adil bir düzen gelmelidir. Adil bir düzen ise gelir dağılımındaki eşitlikle sağlanır. Türkiye'de milyarder sahibi insanların sayısı her geçen yıl artıyor. Peki aç olan insan sayısı ne kadar? Peki, parası olmadığı için bedenini pazarlayan hayat kadınlarının durumlarını düşündünüz mü? Bu kadınlar, o işi istedikleri için mi yapıyorlar?"

"GAZZE'YE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM"

İsrail'in son Gazze saldırısını lanetleyen Saadet Partisi lideri Kamalak, İslam ülkeleri yönetimlerine askeri güç kullanma çağrısı yaptı. İsrail'in yaptığı saldırıları kınayan Kamalak, 90'a yakın yaralının olduğuna dikkat çekerek, İslam Barış Gücü'nün oluşturulması gerektiğini söyledi.

Müslüman topraklarına hiçbir Batılı gücün ayağının değmemesi gerektiğini kaydeden Kamalak, "Haçlı zihniyeti geldiği zaman sömürüyor, kan döküyor, ırza geçiyor." dedi. Mavi Marmara ile ilgili İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmanın başladığını da hatırlatan Kamalak, Mavi Marmara'daki saldırıda ölenlerin ve hafta sonu yere çakılan helikopterde hayatlarını kaybeden askerlerin mekanlarının cennet olması temennisinde bulundu.

Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)'nin 'tıkır tıkır' işlediğini ifade eden Kamalak, BOP ile ilgili 4 husus işlendiğini bildirdi: "Bu projeye göre, 22 ülkenin sınırları değişeceği gerçeği. Recep Tayyip Erdoğan'ın, BOP'a eş başkan olduğu gerçeği. Bir kısım devletlerin sınırlarının değiştiği gerçeği, asıl hedefin büyük İsrail'in kurulması gerçeğidir."

Emperyalist devletlerin, büyük İsrail'in kurulması için Türkiye'nin bölünmesi gerektiğine inandıklarını savunan Kamalak, Suriye'deki yaşananların da BOP neticesinde gerçekleştiğini ve asıl amacın da Türkiye ile Suriye arasında bir savaş çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: CİHAN, Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.