Kahvaltıyı erkenden yapın!

Kahvaltıyı erkenden yapın!
 Dr. Fevzi Özgönül, kahvaltıyı erken yapmanın çok büyük bir avantaj sağladığını belirterek, “Bu avantaj, öğlen karnımızın acıkmasıdır....

 

Dr. Fevzi Özgönül, kahvaltıyı erken yapmanın çok büyük bir avantaj sağladığını belirterek, “Bu avantaj, öğlen karnımızın acıkmasıdır. Bedenimiz de bu yeni düzene ayak uydurmak istediği için bizi acıktırarak çabalarımıza yardımcı olur” dedi.

Eylül ayının kışın geldiğinin habercisi olduğunu dile getiren Dr. Fevzi Özgönül, “Eylül ayında okullar açılır, birbirini görmeyen öğrenciler ve veliler karşılaşır. Hasret giderirler. Erkekler değil fakat hanımlar nedense birbirini ilk gördüklerinde hemen vücut ölçülerinden ve kilolarından konuşmaya başlarlar. Eğer yazın serbest günler diye hareketi azaltıp bir de geç saatlere kadar uyuduysak işte o zaman bedenimizin kışın elde ettiği ritmi bozduğumuz için bedenimiz eski sıkılığını kaybetmiş ve biz kilo almış oluruz. Eğer inceldiysek çok aşırı bir iltifat almayız fakat genişleyip kilo da aldıysak eleştiri oklarının hedefi oluruz. Genelde kilo vermeye çalışan kişiler yazın ilk söylediğim gibi davranır, geç kahvaltı ve çok geç yemek yiyerek az enerji almaya çalışırlar. Böyle olunca sürekli yorgun ve halsiz hissettikleri için o güzel havalarda yürüyüş yapmak ve gezmek, yüzmeye gitmek istemezler. Böyle olunca da kilo almaları hiç sürpriz olmaz. Eğer siz de bunları hissediyorsanız ve elbiseleriniz dar gelmeye başladıysa hemen önlem almanız gerekebilir. İlk önleminiz gündüz öğünlerini tam zamanında ve doyurucu yapmak olmalıdır. Bu nedenle sabah kahvaltısını En geç saat 09:00 da yapmak gerekir ki ögle yemeğini saatinde yiyelim.

Kahvaltıyı erken yapmak bize çok büyük bir avantaj sağlar. Bu avantaj, öğlen karnımızın acıkmasıdır. Bedenimiz de bu yeni düzene ayak uydurmak istediği için bizi acıktırarak çabalarımıza yardımcı olur. Tabi bu duyguyu yaşamak istiyorsak kesinlikle sabah kahvaltısından sonra öğlen yemeğine kadar hiçbir şekilde bir ara yemek veya atıştırmalık yemememiz gerekir. Eğer arada bir şey yersek bu mükemmel sistem dengesini bulamaz ve biz öğlen yemeğinde yeterince acıkmamış oluruz. Bu nedenle kesinlikle ara atıştırmaları yapmayalım.

Öğlen yemeğinde yine düşüncemiz bedenimizi beslemek ve güçlendirmek olmalıdır. Nasıl bebeğimiz büyüme döneminde olduğuna onun etini sütünü yumurtasını, sebzesini ve meyvesini yani temek ihtiyaçlarını unutmuyorsak kış ayı gelirken de bedenimiz güçlendirmek için bu yiyecekleri öğlen tüketmeye çalışalım. Böylece bedenimiz güçlenecek ve kışın hastalıklara karşı daha dirençli olacaktır. Üstelik sıkı ve sağlam bir bedene sahip olduğumuzda istemediğimiz göbek, kalça ve basendeki yağlardan da kurtulmuş olacağız.

Sabah ve öğleni böyle geçiştirdikten sonra eğer halen havalar geç kararıyorsa yani eylül ekim aylarındaysak 3. Bir öğün olarak bizim önerimiz yoğurt meyve parçaları ve badem fındık ceviz gibi kalorili ve besleyici yağlı tohumlardır. Bu öğünde istenirse sabah kahvaltıda yediğimiz kahvaltılıklardan da yiyebiliriz. Fakat önerim boş simit veya hamur işi bir gıda olmamasına dikkat edin. Fakat evde yapılmış ve iç malzemesi bol olan bir börek de tercihlerimiz arasında olabilir.” Diye konuştu.

Dr.Fevzi Özgönül, son olarak, “Her akşam üzeri olmamak şartı ile akşam yemeğine gelince yazın yaptığımız tembelliği affettirmek için akşam üzerleri henüz havalar çok soğumamışken bir yürüyüş çok güzel gelecektir.Bu yürüyüşü yaptığımızda akşama çok acıkmadığınızı anlayacaksınız. Bu nedenle akşamı çok hafif bir sebze yemeği ile veya bir çorba ile geçiştirmenizi istiyoruz. Böylece daha iyi uyuyup sabah daha dinlenmiş olarak kalkacağınızı garanti ederim” dedi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.