Kahramanmaraşlı mühendisten Silikon Vadisi'nde Ar-Ge ofisi
Kahramanmaraşlı tekstil mühendisi Ömer Arıkan, kişisel bilgisayarıyla hazırladığı yazılımları geliştirerek bilişim sektörüne girdi ve Silikon Vadisi'nde Ar-Ge ofisi açma başarısı gösterdi.
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraşlı tekstil mühendisi Ömer Arıkan, kişisel bilgisayarıyla hazırladığı yazılımları geliştirerek bilişim sektörüne girdi ve Silikon Vadisi'nde Ar-Ge ofisi açma başarısı gösterdi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Arıkan, İstanbul'da 2003 yılında açtığı ofiste tek başına e-ticaret alanında hizmet vermeye başladı. Yıllar içinde hazırladığı yazılımları geliştiren Arıkan, ABD'deki Silikon Vadisi'nin de aralarında bulunduğu 7 Ar-Ge ofisi açtı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent'te bulunan ofisinde proje yöneticisi olarak görev yapan Ömer Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya ölçeğinde yazılım geliştirdiklerini söyledi.
Yaklaşık 12 yıl önce girdiği bilişim sektöründe bugün 7 ayrı Ar-Ge ofisine sahip olduğun anlatan Arıkan, şöyle konuştu:
"Son olarak ABD'de Silikon Vadisi'ne gittik ve orada da ofis açtık. Dünyanın tüm ülkelerinde ürünlerimizi pazarlamak adına çalışmalar yapıyoruz. Bütün bu çalışmalar devam ederken her yıl yüzde 50'nin üzerinde ciddi bir büyümeyle yılı tamamlıyoruz. Bu gelişme evresinde hissettiğimiz Anadolu'daki şirketlerin büyüyememesi, Anadolu'daki insanın bu imkanlardan uzak kalması bizi rahatsız ediyordu. Biz bu yıl sonuna doğru Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesindeki Teknokent içerisinde bir Ar-Ge ofisi daha açtık. Burada da 12 arkadaşımızı istihdam ediyoruz. Artık bir taraftan Kahramanmaraş'taki Ar-Ge ofisimizde ürün geliştirirken bir taraftan buradan binlerce kilometre uzakta ABD'deki Silikon Vadisi'nde bu ürünün pazarlamasını yapıyoruz."
- 2 binin üzerinde e-ticaret sitesine hizmet veriyor
Yakın bir gelecekte genel merkezlerini Silikon Vadisi'ne taşımayı planladıklarını dile getiren Arıkan, kendilerini e-ticaret altyapı sağlayıcı olarak isimlendirdiklerini kaydetti.
Bugün itibarıyla yerli ve yabancı 2 binin üzerinde e-ticaret sitesine hizmet verdiklerini belirten Arıkan, "Biz bir e-ticaret yazılımı geliştiriyoruz. Bulut tabanlı bir yazılım. Bir girişimci internet üzerinde bir ürün satmak istiyorsa sadece bizim şirketimizle tanıştığında biz onun tüm ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyoruz ve ona sanal bir mağaza altyapısı kuruyoruz. Bu şekilde hizmet verdiğimiz 2 binin üzerinde e-ticaret sitesi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde Türkiye'ye mal olmuş onlarca büyük markanın yanında dünyanın büyük firmaları var" diye konuştu.
Teknokent Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ise Kahramanmaraş Teknokent'in 2012'de kurulmasına rağmen çok başarılı çalışmalara imza atıldığını söyledi.
Teknokent bünyesinde 28 firma olduğunu dile getiren Güneş, "Burada şu anda 44 civarında proje yürütülüyor. Bu başarılı çalışmalar da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından üst üste iki kez ödüllendirilmiştir. Bu da başarının tesadüf olmadığını göstermesi açısından önemlidir" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.