Kadir Özbek'ten flaş açıklama?

Kadir Özbek'ten flaş açıklama?
12 Eylül referandumunun ardından HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'ten açıklama geldi..HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, "Halkın tercihi bu yönde olmuştur" dedi...

12 Eylül referandumunun ardından HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'ten açıklama geldi..

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, "Halkın tercihi bu yönde olmuştur" dedi ancak, "Bulunduğumuz bugünkü nokta dünden daha geride bir noktadır" iddiasında bulundu.

Özbek, "Hukuk devleti ilkeleri ve yargı bağımsızlığının korunması açısından biz de taraf olma durumunda kaldık. Çok ağır ve çok acımasız bir kampanya dönemi yaşadık. Üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bundan sonra halkımızın tercihi bu yönde olduğuna göre fazla bir şeyi söylenmez. Kapı önlerinde olsa dahi sesimizi ve gerçekleri kamuoyuna duyurma imkanı bulduk. Ben ve kurul üyesi arkadaşlarım sizlere ve kamuoyuna gerçekdışı bir şey söylemedik. Bir hukukçu sorumluluğu içinde çalıştık. Geçmişteki uygulamalara bakarsak fazla umutlu olduğumu söyleyemem. Katılıp katılmayacağımızı söyleyemem. Yargı daha bağımsız olsun istiyoruz. Bulunduğumuz bugünkü nokta dünden daha geride bir noktadır. Önümüzde sonuçlandırmamız gereken işler var. Görev sürelerimiz aynı anda sona ermeyecek. Bu süreçte yapmamız gereken işler var" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.