Kadınlara 4 yıl erken emeklilik...

Kadınlara 4 yıl erken emeklilik...
 2008 yılında yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformuyla birlikte, hayatımızda pek çok şey değişti.Kimi haklarda değişikliğe gidilirken, bazı...

 

2008 yılında yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformuyla birlikte, hayatımızda pek çok şey değişti.

Kimi haklarda değişikliğe gidilirken, bazı haklarla da ilk defa tanıştık. Yeni tanıştığımız haklardan birisi de kadınlara tanınan doğum borçlanması hakkıdır.

Kadınlara doğum borçlanması hakkı verildi verilmesine ancak bu konuda yapılan düzenlemeler ve değişikliklerle kadınların kafası oldukça karışmış durumda. Bu kafa karışıklığını okurlarımızdan gelen binlerce sorudan anlıyoruz. Dolayısıyla konuya dair detaylı, anlaşılır ve birincil kaynaklardan verilecek bilgilere ihtiyaç var. 

BUGÜN okurları çoğu konuda olduğu gibi, doğum borçlanmasının detaylarından da ilk önce haberdar oldular. Yine konuyla ilgili çıkan yargı kararlarından ve SGK'nın mevzuat değişikliklerinden de ilk önce okurlarımız haberdar oldu. Dolayısıyla bu konuda oluşan kafa karışıklığını ve bilgi ihtiyacını karşılamak da yine BUGÜN olarak bize düşerdi. İşte biz, milyonlarca kadını ilgilendiren bu konuyu bir yazı dizisi halinde ele alarak, bu ihtiyacı karşılamaya çalışacağız. Böylece herkesin sorusuna ayrı ayrı cevap vermeye çalışmak yerine, herkesin aradığını bulabildiği bir rehber meydana gelecek. Yazı dizimiz kapsamında;

· Doğum borçlanmasının püf noktaları neler?

· Hangi kadınlar doğum borçlanması yapabilir ve kimler yapmalı?

· Borçlanmayla emeklilik tarihiniz nasıl değişecek?

· Borçlanarak emekli aylığınızı artırmak mümkün mü?

· Borçlanmadan sadece SSK'lılar mı yararlanacak? Bağ-Kur'lu ve memur bayanlar ne yapmalı?

· Kaç çocuk için ne kadar borçlanabilirsiniz?

· Borçlanmada ne kadar ödeyeceksiniz, ödeme şartları neler?

Bir yandan bu sorulara cevap verirken, aynı zamanda sizden gelen soru ve sorunları da cevaplamayı ihmal etmeyeceğiz. Dolayısıyla dizi boyunca konuyla ilgili sorularınızı iletebilirsiniz.

Sadettin ORHAN'ın yazı dizisinin devamı gazeteniz BUGÜN'de...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.