Kadınlar ne ister?

Kadınlar ne ister?
 Kadınların sevgi anlayışını Namık Kemal iki veciz cümlesiyle çok güzel özetlemiştir. ?Bir yılan bir çiçeği nasıl severse, bir mezar ölüyü...

 

Kadınların sevgi anlayışını Namık Kemal iki veciz cümlesiyle çok güzel özetlemiştir. ?Bir yılan bir çiçeği nasıl severse, bir mezar ölüyü bağrına nasıl basarsa Bir kadın da erkeği öyle sever?

Bu soru kadınlara sorulduğu zaman alacağınız o kadar çok cevap vardır ki; dürüstlük, sevgi, paylaşım, güven, sadakat, özveri sadece ?para istemem? derler.

Peki gerçekte kadınlar ne ister?

Tabiî ki dürüstlük ama onların dürüstlük algılaması erkekler gibi değildir. Onlar için dürüstlük gerçeğin onların bakış açısına göre ifade edilmesidir. Örneğin kilolarıyla ilgili bir şey sorduklarında; sizden duymak istedikleri gerçekten azıcık kilolu olmalarına karşın ne kadar zarif ve alımlı göründüklerini söylemenizdir. Bir şeyi satın aldıklarında nasıl olduğunu sorduklarında amaç gerçeği duymak değil onlara ne kadar yakıştığını duymalarıdır. Ve yapabileceğiniz en büyük hata ona o ne kadar ?doğruları söyle? derse desin kesinlikle sadece duymak istedikleri şeyi söyleyin. Çünkü kadınların dürüstlük anlayışı onların istediği şeyi, onların istediği şekilde söylememizdir.

Kadınların sevgi anlayışını Namık Kemal iki veciz cümlesiyle çok güzel özetlemiştir.
?Bir yılan bir çiçeği nasıl severse, bir mezar ölüyü bağrına nasıl basarsa
Bir kadın da erkeği öyle sever?
çok acımasız oldu gibi ama geçmişten bugüne aşka düşmüş erkeklere bir bakarsanız ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.

Garip Mecnun Leyla?sını sevince başına neler geldi, Kanuni Hürrem?i sevince Osmanlı İmparatorluğuna neler oldu hepimiz biliyoruz.

Ya cennetten kovulmamıza ne dersiniz? Ya da karadulla kaplı dişi örümceğin çiftleşme sonrası erkeğini yemesi ve daha bir sürü örnek?

Erkeklerle kadınların sevgi anlayışı çok ama çok farklı?

Bir erkek sevdi mi bataklığa düşmüş gibi oluyor; çırpındıkça daha çok batıyor. Ve sonuçta hep bataklık kazanıyor. Zavallı bedenler bataklıkta yok olduğunu fark bile edemeden yok olup gidiyor.

Eğer sevgi buysa: kalsın ben almayayım!

Bir kadın paylaşımda hep fedakarlık yapar. Mutluluğu o alır, mutsuzluğu erkeğe verir. Çalışmasa bile kazancın çoğu ona harcanmalıdır. Hayatını paylaşır ama karşılığında kölelik ister. Her damla gözyaşını paylaşarak karşısındakinin acı çekmesini sağlar. Ölmek isterse erkeğini de yok ederek eşit paylaşım sağlar. Ve en büyük eşitliği de çektiği acıları yanındakilere de çektirerek paylaşır.

Kadınlar hep güvenmek ister. Çünkü temelde kendilerine güven duymadıkları için. Ama çoğu zaman onların güven anlayışında karşısındakinin hayatını esaret altına almak düşüncesi vardır. Güvenmek istediği kişi onun istediği gibi düşünüp davrandığı sürece sorun yoktur. Yine de her an şüphe edebilecek bir şeyler bulma konusunda da müthiş bir önsezileri ve yetenekleri vardır.

Sadakat ve özveri olmazsa olmaz özelliklerinden biridir. Ama bu onların değil karşısındakilerin anlaması, ispatlaması ve vermesi gereken zorunlu şeylerdir. Ve kadınlar hata yaptıkları zaman bahanesi hazırdır: biz duygusal varlıklarız diye.

Kesinlikle katılıyorum!

Timsah da avını yerken aynı duygusallığı ve hassasiyeti yaşar. O yüzden timsahın gözyaşları meşhurdur ya.    

Ve en önemlisi para! Kadınlar asla parayı önemsemez. Ama parayla satın alınabilecek her şeyi ister. Zenginlikte gözleri yoktur ama her özel günü hatta mümkünse her sıradan günü özel yapabilecek şeyler isterler. Çiçekler, yemekler, hediyeler?

Gerçekten de kadınlar parayı istemiyorlar. Onları mutlu edebilecek küçücük şeyleri istiyorlar. Pırlanta yüzükler gibi?

Çoğu kadın hayvan sever olmasına rağmen güzel bir kürke yok demez. Gördüğünüz gibi kadınlar para istemez. Mümkünse parası olan birini ister.

Bir kadını anlayabilmenin en iyi yolu onu hiç anlamaya çalışmamaktır. Çünkü insanlığın var oluşundan beri kadınlar dahil hiç kimse ama hiç kimse kadınları anlayamamıştır ve anlayamayacaktır.

Çünkü onlar kompleks ve kompleksli varlıklardır!

 

Orhan ÇINAR / Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.