Kadın girişimcilerin hayalleri projelerle gerçekleşti

Kadın girişimcilerin hayalleri projelerle gerçekleşti
  Kadınlara, "Fikrim Artık İşim" projesiyle hayalleri olan iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı sunulurken, "Teknoloji Melekleri" projesiyle teknoloji...

 

 

Kadınlara, "Fikrim Artık İşim" projesiyle hayalleri olan iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı sunulurken, "Teknoloji Melekleri" projesiyle teknoloji alanında çalışma imkanı tanınıyor.

 

 

İSTANBUL (AA) - Kadınların çalışma hayatındaki rolünün artırılması hedefiyle hayata geçirilen "Fikrim Artık İşim" ve "Teknoloji Melekleri" projeleri, kadın girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmesini teşvik ederken, sağladığı istihdamla ekonomiye katkıda bulunuyor.

 

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen "Teknoloji Melekleri" projesiyle, 18 - 25 yaş arası ve en az lise mezunu genç kadınların mobil teknolojiler sektöründe istihdam edilmesi ve girişimcilik kapasitelerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

 

İTO ve TOBB'un yanı sıra Coca-Cola ortaklığıyla hazırlanan "Fikrim Artık İşim" projesiyle ise kadın girişimci adaylarının özgüvenlerinin artırılması, iş dünyasına aktif katılımlarının sağlanması ve onların ekonomik refahlarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.

 

"Fikrim Artık İşim" projesinin katılımcılarından Türkan Kanbur, "Daha önce sekreterlik ve muhasebe elemanı olarak çalışıyordum. Projeyle tanıştıktan sonra herşey tamamen değişti" dedi.

 

Kendisinin, eğitime katılanlar arasından iş fikri seçilen 10 kişiden biri olduğunu belirten Kanbur, "Bayanlara özel alkolsüz karaoke kafe iş fikri ile Coca-Cola'dan 50 bin lira hibe aldım. Burada kına, doğum günü, nişan, mezuniyet, kadınlar matinesi gibi kadınlar için aklınıza gelebilecek her türlü etkinlik düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Fikrim Artık İşim" projesi katılımcılarından Emine Eyüboğlu ise devlet memurluğu görevi süresince emekli olduğunda Karadeniz'de ekolojik turizm alanında çalışmayı hayal ettiğini, bu projeyle hayalini gerçeğe dönüştürmeye adım attığını söyledi.

 

"Teknoloji Melekleri" projesi katılımcılarından Ezgi Eskici, "Ticaret denildiğinde erkekler ön, kadınlar arka plandaydı ama artık öyle değil. Kadınlar da ön plana çıktı. Teknolojiden uzaktım ama işin içine girince iyi yerlere geleceğime inanıyorum" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.