Kaçan Suriyeliler Türkiye sınırına sığındı

Kaçan Suriyeliler Türkiye sınırına sığındı
Şam'da kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine birçok Suriyeli, Türkiye sınırına sığındı. Suriyeli Abdülrezzak Yakup: "Kimyasal silahlarla...


Şam'da kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine birçok Suriyeli, Türkiye sınırına sığındı. Suriyeli Abdülrezzak Yakup: "Kimyasal silahlarla bizi de vuracakları korkusuyla kaçtık" dedi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyü karşısında bulunan Suriye'nin İdlib kentine bağlı Harim kasabasındaki zeytin ağaçlarının altına bekleyen Suriyeliler, bir an önce Türkiye'ye alınmayı bekliyor. Hama kentinden kimyasal silah korkusuyla evlerini terk ederek yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla sınıra gelenlerden Abdülrezzak Yakup, AA muhabirine, kimyasal saldırı sonucunda Şam'da birçok akrabasını kaybettiğini söyledi.

Esed'e bağlı ordu birlikleri tarafından evinin 3 kiz bombalandığını belirten Yakup, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ben evimi bırakıp geldim. Kimyasal silahlarla bizi de vuracakları korkusuyla kaçtık. Hama, sürekli bombalanıyor. Şam'da bulunan akrabalarımdan bazılarını kimyasal saldırı sonucu kaybettim. Üç dört gündür buradayız. Türkiye'ye geçmeyi bekliyoruz fakat içeriye giremiyoruz. Eşim ve 9 çocuğumla burada bekliyoruz. En küçük çocuğum daha süt emiyor ve hasta. Ne yapacağımızı bilmiyoruz."

Günlerdir aç, susuz sınırda beklediklerini ifade eden Meryem Cisreyt ise kucağında çocuğuyla Türkiye'ye geçerek güvenli bölgede yaşamak istediğini kaydetti. Abdülkadir Hişavi de 3 çocuğuyla geldiklerini, bir an önce ailesini Türkiye'ye geçirip, güvenliklerini sağlamak istediğini söyledi.

Kimyasal silahtan korktukları için evlerini terk ettiğini anlatan Hişavi, "Ailemden 4 tane şehit verdik. En son 16 yaşındaki kardeşimi kaybettim. Türkiye'deki çadır kentlere gitmek istiyoruz. En azından çocuklarımızı orada güvenli yerlere bıraktıktan sonra ülkeme dönüp, savaşmak istiyorum. Sadece çocuklarımın ve karımın güvenliğinin sağlanmasını istiyorum" dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.