KA107 Projesinin Kurumsal Etkileri Giderek Yaygınlaşıyor

KA107 Projesinin Kurumsal Etkileri Giderek Yaygınlaşıyor
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ilk Ortak Ülkeler ile Erasmus Hareketlilik Projesi olan KA107 Projesi yararlanıcılarına farklı deneyimler sunmaya devam ediyor.

cu_erasmus-(3).jpg

2017-2019 yıllarını kapsayan Proje teklifinin kabulü ile öğrenci ve personeller hareketlilik faaliyetlerine başladı.

Proje kapsamında ilk misafir akademisyenlerini geçtiğimiz Kasım ayında ağırlayan Çukurova Üniversitesi, 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi itibariyle 3 ülkeden 7 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Kosova, Bosna Hersek ve Tunus’tan gelen öğrenciler öğrenimlerine başlamadan önce Oryantasyon programına katılarak hem ÇÜ hem de kampüs hayatı hakkında bilgi sahibi oldular.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da katıldığı “Çukurova Üniversitesi’ne Hoş Geldiniz” yemeği ile programlarına anlamlı bir buluşma ile başlayan öğrenciler, kampüsün zenginliği ve sunulan olanaklara hayran kaldıklarını dile getirdiler.

2017-2018 Akademik Yılı Bahar Döneminde İktisadi ve İdari Bilimlerden 2 öğrenci de değişim öğrencisi olarak öğrenimlerini Priştina Üniversitesi’nde sürdürüyor.

 

İLK AKADEMİSYEN DE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ’NDEN.

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden Murat Pütün, Ortak Ülkeler ile Erasmus Hareketlilik Projesi kapsamında Endonezya’da bulunan Airlangga Üniversitesi’nde bir hafta boyunca ders verdi. Çukurova Üniversitesi’nin görünürlüğüne büyük katkı sağlayan Pütün, katıldığı program sayesinde ileriye yönelik ortak akademik çalışmalar için görüşme imkânı elde ettiğini söyledi.

2017-2018 Akademik Yılı Bahar döneminde yaklaşık 15 personelin ders vermek ve eğitim almak üzere Çukurova Üniversitesi’ne geleceğini ifade eden Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka, buradan da 18 personelin KA107 projesi kapsamında Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Tunus, Endonezya ve Kırgızistan’da hareketliliklerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

 

SONUÇLARI TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

Ortak Ülkeler ile Erasmus Hareketlilik Projesi’nin ilk Uluslararası Ortaklar Toplantısı 9-13 Nisan 2018 tarihlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleşti. 12 Nisan 2018 tarihinde KA107 ortak üniversitelerin tanıtıldığı 9. Erasmus Günü ise Akif Kansu Toplantı Salonunda yapıldı.

2017-2019 Projesini kapsayan alanlar: İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Ziraat, İngiliz Dili Eğitimi & Alman Dili Eğitimi, Okul Öncesi Öğretmenliği. Sonuçları Temmuz ayında açıklanacak olan ve 2018-2020 yıllarını kapsayacak olan yeni proje başvurusunda ise 9 ülkeden 15 üniversite yer alırken, projenin kapsamı genişletilerek Mühendislik, Su Ürünleri ve Veterinerlik alanları da eklendi. Yeni proje ile öğrencilerin hem öğrenim hem de staj hareketliliği gerçekleştirmeleri mümkün olabilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.