JÖAK kapılarını açtı

JÖAK kapılarını açtı
AA ekibi jandarmanın özel operasyon timinin, otobüs ve binadan yaptıkları rehine kurtarma operasyonlarıyla atış eğitimlerini görüntüledi.Korku nedir...


AA ekibi jandarmanın özel operasyon timinin, otobüs ve binadan yaptıkları rehine kurtarma operasyonlarıyla atış eğitimlerini görüntüledi.

Korku nedir bilmiyor, yetenekleriyle hayranlık uyandırıyorlar. Zorlu eğitimlerin üstesinden geliyor, vazgeçmeyi akıllardan geçirmiyorlar.

Hataya yer olmayan operasyonlar için eğitilen jandarmanın özel operasyon timleri alanında dünyanın sayılı timleri arasında yer alıyor.

Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), kapılarını AA'ya açtı.

AA ekibi, rehine kurtarma ve özel operasyonlarda uzmanJandarma Komando Operasyon Taburu'nun özel operasyon timlerinin eğitimlerini görüntüledi.Eğitimler kapsamında tim üyeleri bina, uçak, tren ve kara araçlarından rehine kurtarmanın yanı sıra birçok eğitim alıyor. Taburda özel operasyon timlerinin yanı sıra keskin nişancı timleri de görev yapıyor.

İnteraktif atış poligonu Zorlu spor eğitimi de alan tim üyeleri, atış eğitimlerinde interaktif atış poligonunu da kullanıyor. Yurt dışındaki diğer özel birimlerde de bulunan bu poligonda tim üyelerine bilgisayardaki programlar sayesinde gerçek görev ortamları sağlanıyor.

Yabancı birliklere eğitim JÖAK tarafından bazı ülkelerin birliklerine de eğitim veriliyor. Şimdiye kadar aralarında Tunus, Ürdün, Libya, Çin ve Azerbaycan'ın da bulunduğu çok sayıda ülkeden gelen birlikler JÖAK'ta yakın koruma ve keskin nişancı eğitimleri alıyor.

 Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.