JİTEM'in sorgu merkezini bulduk

JİTEM'in sorgu merkezini bulduk
 Yüzlerce insanın kaçırılıp sorgulandığı, Gazi olaylarıdahil karanlıkta kalan bir çok kanlı eylemin planlandığı JİTEM Merkezi,İstanbulluların...


 

Yüzlerce insanın kaçırılıp sorgulandığı, Gazi olaylarıdahil karanlıkta kalan bir çok kanlı eylemin planlandığı JİTEM Merkezi,İstanbulluların burnunun dibinde çıktı.

Akit, dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Ergenekon sanığı Kemal Alemdaroğlu'na suikast davasından beraat eden Harun Akdere'nin sorgulandığı JİTEM binasını buldu.

Garipçe ve Kilyos arasındaki askeri alan içersinde bulunan binanın Ergenekon soruşturması sonrasında apar topar boşaltılıp dozer kepçeleriyle yıkıldığı belirlenirken, muhabirimizle birlikte incelemelerde bulunan Akdere ?Ben dahil yüzlerce insanın kaçırıldığı yer burasıdır? dedi.

KAMUFLE EDİLDİĞİ İÇİN YALNIZCA DENİZDEN GÖRÜLEBİLİYOR

90'lı yıllarda Türkiye'yi karıştıran kanlı eylemlerin ardında yer alan, varlığı sürekli reddedilen JİTEM'in İstanbul'daki merkezini deşifre ediyoruz. 28 Şubat döneminde Kemal Alemdaroğlu'na suikast planladığıiddiasıyla gözaltına alınan üniversite öğrencisi Harun Akdere'nin sorgulandığıJİTEM binasının Garipçe Köyü'yle Kilyos arasında bulunan ormanlık alan içerisinde yer aldığını ortaya çıktı. Muhabirimizle birlikte sorgulandığıalanda keşif yapan Akdere, JİTEM binasını ve sorgu odasını eliyle koymuş gibi buldu.

Sarıyer yolu üzerinde bulunan askeri alan içerisinde yer alan sorgu binasının Ergenekon davasının başlaması ile boşaltıldığıbelirlenirken, binanın kısa süre önce apar topar dozerlerle yıkıldığı ifade edildi. Görgü tanıkları yakın zamana kadar Kilyos sahilinden görülebilen binanın etrafında askerlerin nöbet tuttuğunu vurguladı.

AKDERE SORGULANDIĞI ODAYI DAHİ GÖSTERDİ

Jandarmaya ait askeri alan içerisinde bulunan JİTEM binasının enkazda keşif yapan Akdere, ?Hatırladığım kadarıyla burası. İşte tam burada sorgulandım. Büyük bir odaydı, penceresi yoktu. İçeride birçok kişi vardı, kimisi askeri üniformalı, kimisi ise sivildi. Ön tarafındaki jandarma karakolundan bağımsız bir binaydı. Görüldüğü gibi bir cephesi denize bakıyor, diğer cephesi ormanlık alana, deniz tarafından bakan biri burada bir bina olduğunu anlayabilir ama karadan bakan biri sadece önündeki ağaçları görür. Karakol binasının arkasında kaldığı için kimsenin varlığından haberdar olmamasınormal? dedi.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN SARI TAKSİ KULLANIYORLARDI

Kendisi dışında bir çok kişinin burada sorgulandığınıvurgulayan Akdere, ilginç bir şekilde o dönem binanın önünde bir çok ticari taksi bulunduğunu söyledi. Akdere ?Kamufle edilmiş olmasına rağmen dikkat çekici bir hareketliliğin olduğu yerdi. Ne için kullandıklarını tam olarak anlayamadım ama dikkat çekici bir şekilde kapıda birçok ticari taksi bulunuyordu.

Baygınlık geçirdiğimde Sarıyer Devlet Hastanesi'ne bu taksilerden biriyle götürüldüm. Anladığım kadarıyla Sarıyer ve sahil yolunu çok kullandıkları için dikkat çekmek istemiyorlardı? şeklinde konuştu.

MOSSAD İLE BİRLİKTE SORGU

28 Şubat döneminde Kemal Alemdaroğlu'na suikast planladığı iddiasıyla gözaltına alınan üniversite öğrencisi Harun Akdere, mahkeme tarafından tahliye edildikten sonra JİTEM tarafından kaçırıldığını,Kilyos'ta JİTEM'e ait bir binaya götürülüp iki gün boyunca sorgulandığınıbelirtiyor. Sorgusuna Ergenekon sanığı Veli Küçük ve Musevi aksanıyla konuşan bir sivilin katıldığını, mensubu olduğu cemaat içinde kendileri için ajanlık yapması hususunda baskı gördüğünü ifade eden Akdere ?Aksanından Musevi olduğu hemen anlaşılan bu kişi toplantı ve sohbetlerimize gelen askerler olup olmadığını sordu. Anladım ki MOSSAD için çalışıyor. Bir duyumu ve istihbaratıolmuş olacak ki ilk sorusu TSK'daki Müslüman askerleri deşifre etmeye dönüktü?diyor.

MURAT ALAN/AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.