Jandarmaya er alımı duracak

Jandarmaya er alımı duracak
AK Parti?nin 2023 Siyasi Vizyon belgesiyle açıkladığı ?sivil jandarma? projesinin detayları belli oldu. Bakanlığın üzerinde çalıştığı tasarıya...


AK Parti?nin 2023 Siyasi Vizyon belgesiyle açıkladığı ?sivil jandarma? projesinin detayları belli oldu.

 

Bakanlığın üzerinde çalıştığı tasarıya göre Jandarma İçişleri?ne bağlanarak kır polisine dönüştürülecek. Jandarmaya er ve erbaş alımı durdurulacak. AK Parti'nin 2023 Vizyon belgesindeki 'Jandarmanın kolluk hizmeti sunan sivil bir yapıya dönüştürülmesi' reformunun ayrıntıları netleşiyor. Jandarma, kır polisine dönüştürülecek. Er ve erbaş alımı tamamen duracak. Asker alımı şimdiden yüzde 70 azaldı.

AK Parti'nin 2023 Siyasi Vizyonu belgesine atıfla sıralanan 62 maddelik reform belgesinde yer alan 'Jandarmanın kolluk hizmeti sunan sivil bir yapıya dönüştürülmesi' çalışmasının detayları belli oldu. Jandarma teşkilatı İçişleri Bakanlığı'na bağlanarak kır polisine dönüştürülecek. Jandarmaya er ve erbaş alımı durdurulacak.

AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, askeri olarak Genelkurmay Başkanlığı'na, asayiş görevleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı'na bağlı çalışan Jandarma'da köklü değişiklik yapılacak. Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde yürütülen çalışmayla Jandarma ilk olarak tamamen İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak. Meclis İçişleri Komisyonu'n da yakından izlediği çalışma çerçevesinde Bakanlık, tasarı üzerinde çalışıyor. Bu doğrultuda jandarmaya er ve erbaş alımının tamamen kesilmesi için Genelkurmay Başkanlığı askere alımlarda revizyona gitti.

Jandarma olarak vatani görevini yürüten mehmetçiklerin 300 bin seviyesinde bulunduğunu dikkate alan Karargah, bu sayının erimesi için jandarma olarak asker alımını yüzde 70 oranında azalttı. Sadece ihtiyaç olduğu yerlere jandarma olarak askere alım yapılıyor.

90 İLÇE POLİSE DEVREDİLDİ

Yine Jandarmanın Kır Polisi'ne dönüşmesi reformu ışığında 90 ilçe Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne devredildi. BUGÜN'e bilgi veren kaynaklar, Jandarmanın kır polisine dönüşmesiyle "İç güvenlik", "Dış güvenlik" ve "Sınır polisi" şeklinde yeniden bir güvenlik teşkilatı yapılanmasının olacağına işaret ediyor.

HABER: Hasan BOZKURT / BUGÜN GAZETESİ - ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.