İzgören, "Her Türk Bir Süpermen'dir"

İzgören, "Her Türk Bir Süpermen'dir"
İzgören, Çukurova GİAD'ın konuğu olduHer Türk Bir Süpermen'dirÇukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), Gelişim Atölyeleri Toplantıları'nın...



İzgören, Çukurova GİAD'ın konuğu oldu

Her Türk Bir Süpermen'dir

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), Gelişim Atölyeleri Toplantıları'nın 4'üncü konuğu İletişim Uzmanı, Yazar Ahmet Şerif İzgören oldu. Sunumunda yaşamdan bazı örnekler aktaran İzgören, "Her Türk bir Süpermen'dir" mesajı verdi.

Adana'da Seyhan Oteli?nde yapılan, "Süpermen Türk Olsaydı" konulu toplantıda yaklaşık 500 kişiye konuşan Ahmet Şerif İzgören, girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörüye değindi. Salonun dolu olması nedeniyle, arka sıralarda oturanların kendisini daha rahat görmesi için kimi zaman sandalye üzerine çıkarak, kimi zaman konukların arasında dolaşarak sunumunu yapan İzgören, hayattan çeşitli örnekler vererek girişimciliği anlatırken, kimi zaman güldürdü, kimi zaman duygulandırdı, bazı konuklar da gözyaşlarına hakim olamadı. Katılımcıları kendileri için de pay çıkarmaya yönelten İzgören, Rasim Pehlivanoğlu'nun eşeğe yüklediği kitaplarla köy köy dolaşarak insanları kitap okumaya teşvik etme girişimini anlattı. Ürgüp'te halen var olan Eşekli Kütüphane'nin kurulması ile sonuçlanan bu hikayeye değinerek sunumuna başlayan İzgören, şöyle konuştu:

"Girişimciliğin sınırı yok. Burada örnek verdiğim insanların hepsi Türk. 1934 yıllarına gelindiğinde Avrupa'da Fransa'dan sonra en çok uçak ihraç eden ülke Türkiye. 324 tane ülke yaptı bu ülke. Ama yapanları bilmiyor, tanımıyoruz. 1800'lü yıllarda ilk araç vapurunu imal eden kişi de Türk. Bu ülkeye hizmet edenleri tanımamız lazım. Bu ülkeyi adam eden, bu ülkeye hizmet eden insanları bileceğiz. Benim bildiğim en önemli şey bu ülkenin insanına saygı göstermek. Baktığınızda Hüseyin Haki efendileri bizim öğretmemiz lazım. Bu ülkenin insanının ne başarabildiğini gördüğü an insanlarımız cesaretlenir. Bir ABD'li yazar, Türklerle Avrupalıları karşılaştırmış kitabında. (Bir savaş kararı alındığında haçlıların hazırlanması 6 ay sürüyordu. Osmanlı'nın hazırlanması 1,5 ayda biterdi. Dünyada organizasyonel becerisi bu kadar yüksek bir millet yoktur) diyor. Girişimciliğin yanında iş kalitesi ve dürüstlük de başarmak için önemli. İş kalitesine önem verenleri ömür boyu kriz etkilemez. İş kalitesi yüksek olsun hiçbir şeyden korkma. Dürüstlük de her zaman kazandırır. Ancak, girişimcilik, dürüstlük ve iş kalitesinin yanına hoşgörü ve vatan sevgisini de koyun. Hoşgörü ve yurt sevgisi bir arada olduğunda, dünyada bu ikisinden tatlı bir şey yoktur. Bu ülkeyi 700 yıla yakın süredir ayakta tutan da budur."

İzgören'e teşekkür eden Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, ?Derneğimiz bu sene 21 yaşında. Büyüdük olgunlaştık, delikanlılık çağlarımızı geçtik, gençliğin tüm heyecanıyla, tüm enerjisiyle daha çok çalışacağımız, daha çok güzel işler üretebileceğimiz dönemimize geldik. Derneğimizin 150 üyesi var. Üyelerimiz Adana ihracatının 325 milyon dolarlık kısmını gerçekleştiriyor. Bizler Çukurova GİAD olarak çalışmaktan, emek sarf etmekten, Adana için, kentlilerimiz, insanlarımız için, ülkemiz için emek sarf etmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm gücümüzü ve enerjimizi de daha güzel şeyler için, Adana'ya, bu ülkeye daha iyi şeyler yapabilmek için harcıyoruz. Biz bu kente, bu ülkeye borcumuz olduğunu düşündüğümüz için bunları yapıyoruz. Ülkemin çektiği sıkıntıları, yaşadığı cefaları, insanlarımızın yaptığı kahramanlıkları düşündüğünüzde süpermen bence Türk olurdu. Bu kadar çalışkan Adana'lının olduğu yerde de, sanırım Adanalı olurdu, Çukurova GİAD üyesi olurdu. Adanalı'nın olduğu yerde zaten sırtımız yere gelmez" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.