İTÜ’den 245. Yılına Özel “Türk Müziği” Albümü

İTÜ’den 245. Yılına Özel “Türk Müziği” Albümü
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) “Türk Müziği 245. Yıl” albümü hazırladı. Sevcan Orhan’dan İsmail Altunsaray’a, Yaprak Sayar’dan Dilek Türkan’a Türk Müziği’nin güçlü sesleri albümdeki eserleri seslendirdi.

prof.-dr.-mehmet-karaca-1.jpg

İTÜ’den 245. Yılına Özel “Türk Müziği” Albümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) “Türk Müziği 245. Yıl” albümü hazırladı. Sevcan Orhan’dan İsmail Altunsaray’a, Yaprak Sayar’dan Dilek Türkan’a Türk Müziği’nin güçlü sesleri albümdeki eserleri seslendirdi.

 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca:

“Türk Müziği’nden sözlü ve sözsüz eser karmasıyla oluşturulan bu albüm kültürel zenginliğimize katkı sağlıyor.”

Türkiye’nin ilk Türk Müziği Devlet Konservatuvarı olan İTÜ TMDK, Türk kültür ve sanat dünyasına sanatçı yetiştirmeye ve eser üretmeye devam ediyor. Uzun süredir hazırlıkları süren Türk Müziği albümü tamamlandı. Genel Sanat Yönetmenliğini İTÜ TMDK öğretim üyesi Prof. Adnan Koç’un üstlendiği albümde 5 adet Türk Halk Müziği, 5 adet Türk Sanat Müziği ile 3 adet Türk Sanat Müziği sözsüz (Enstrümantal) eser olmak üzere toplam 13 eser yer aldı. Sevcan Orhan’dan İsmail Altunsaray’a, Yaprak Sayar’dan Dilek Türkan’a Türk Müziği’nin güçlü sesleri albümdeki eserleri seslendirdi.

 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, dünyanın ilk teknik üniversitelerinden olan İTÜ’nün kesintisiz akademik eğitimiyle 245 yılı geride bıraktığını hatırlatarak, “245. Yıl Albümü, İTÜ’nün 2.5 asırlık tarihinin hoş sedasından ülkemize bir armağandır” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Karaca, “gurur kaynağımız” dediği İTÜ TMDK’nın Türkiye’nin sanat alanında geçmişle gelecek arasında güçlü bağlar kurduğunu vurguladı. Türk Müziği’nden sözlü ve sözsüz eser karmasıyla oluşturulan bu albümün kültürel zenginliğimize katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir ülkenin müziğini tanımadan, anlamadan, hissetmeden o ülkeyi oluşturan parçaları tam manasıyla kavramanın mümkün olmadığına inanıyorum. Bu kavrayışı ülkemiz adına gerçekleştiren İTÜ TMDK’nın üstlendiği misyonu ve yaptığı yayınları bilhassa önemsiyoruz. Bu albüm, dünyanın ilk teknik üniversitelerinden biri olarak 1773 yılında kurulan ve kesintisiz akademik eğitimiyle 245 yılı geride bırakan İTÜ’nün İTÜ’nün 2.5 asırlık tarihinin hoş sedasından ülkemize bir armağandır. Bu özel albümün ortaya çıkışından dinleyiciye ulaşmasına kadar her aşamasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

 

Prof. Adnan Koç: “İTÜ’nün 245. yılını taçlandırıyoruz”

İTÜ TMDK öğretim üyesi Prof. Adnan Koç, İTÜ markası ve kalitesi güvencesi ile kültür, sanat ve müzik yolculuğuna hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Prof. Koç, yüzlerce mezun ve akademik kadronun sanat ve müzik gündemine yön verdiğini hatırlatarak, “Genç sanatçıların performansıyla oluşturulan bu albümde İTÜ’nün 245. yılını taçlandırıyoruz” diye konuştu.

 

İTÜ TMDK Türk Müziği 245. Yıl Albümü Hakkında:

Albümde 5 adet Türk Halk Müziği, 5 adet Türk Sanat Müziği ile 3 adet Türk Sanat Müziği sözsüz (Enstrümantal) eser olmak üzere toplam 13 eser yer aldı. Sözlü eserlerin birini İTÜ TMDK Ses Eğitimi Bölümü öğrencilerinden oluşan koro, diğerlerini ise İTÜ TMDK Mezun solistleri seslendirdi. Sevcan Orhan’dan İsmail Altunsaray’a, Yaprak Sayar’dan Dilek Türkan’a Türk Müziği’nin güçlü sesleri albümde yer aldı.

Albümün bütününe 21 kişiden oluşan yaylı çalgılar oda orkestrası eşlik etti. Albümün Genel Sanat Yönetmenliğini Prof. Adnan Koç yaparken, eserlerin düzenlemesini ve orkestra şefliğini İTÜ TMDK Öğr. Gör. Oğuzhan Balcı gerçekleştirdi. Albüm İTÜ MİAM stüdyosunda kaydedildi. Albümde yer alan eserlerin THM ve TSM çalgı eşliklerini İTÜ TMDK öğretim görevlileri yaptı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.