İTOP'da İbrahim Çağlar çatlağı

İTOP'da İbrahim Çağlar çatlağı
2009'da İTO Başkanı Yalçıntaş'a zaferi getiren İTOP, kasımdaki seçimler öncesinde strateji belirmek için toplantılar düzenlemeye başladı. Daha...



2009'da İTO Başkanı Yalçıntaş'a zaferi getiren İTOP, kasımdaki seçimler öncesinde strateji belirmek için toplantılar düzenlemeye başladı.

 

Daha önce İTOP'ta yer alan ve bu seçimlerde de aday olması beklenen Çağlar ise toplantılara çağrılmadı.

Türkiye'nin en büyük, dünyanın da ilk 5 büyük adası arasında yer alan İstanbul Ticaret Odası (İTO) kasım ayında yapılacak seçimlere hazırlanıyor. 350 bin kişinin üye olduğu İTO, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) seçimlerinde önemli bir mihenk taşı durumunda. Bu yüzden İTO'da koltuğu alacak kişinin aynı zamanda TOBB'da da aktif görev alması bekleniyor.

İTO başkanlığı için yüksek sesle dillendirilmese de 3 isim dikkat çekiyor. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın kanun gereği yeniden aday olmayacağı seçimlerde, İTO başkan yardımcıları Sekip Avdagic ile Dursun Topçu'nun başkanlık koltuğuna oturmak için öne çıktığı gözüküyor.

MÜSİAD ağırlıklı platform


Ayrıca 2009'da Murat Yalçıntaş'a karşı kaybeden İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ın da kasımdaki seçimlerde aday olması bekleniyor. Çağlar her fırsatta "meslek komiteleri seçimleri yapılsın sonra bakarız" dese de İTO başkan adaylığı için en güçlü isimlerden biri. İTO'da seçim yarışının başlaması ile birlikte çalışmalar da hız kazandı. İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım ve ekine karşı kurulan ve Murat Yalçıntaş ile ekibine zafer kazandıran ağırlıklı MÜSİAD üyelerinin oluşturduğu, TUSKON, ASKON ve TÜMSİAD'ın destek verdiği İTO Platformu (İTOP) harekete geçti. İTOP kasıma ayında yapılacak seçimler için birbiri ardına toplantılar gerçekleştirerek bugünden strateji belirlemeye başladı. Edinilen bilgiye göre, platform henüz başkan adayını belirlemedi. Ancak konu üzerinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İstifasını vermişti

İTOP, kasım ayında yapılacak seçim öncesinde ilginç bir gelişmeye imza attı. 2009'da İbrahim Çağlar'ın da yer aldığı İTOP, yaptığı toplantılara bu kez Çağlar'ı davet etmeme kararı aldı. Bilindiği gibi 2009'da yapılan meslek komiteleri seçimleri İbrahim Çağlar İTOP'la birlikte hareket etti. Daha sonra 'İTO Başkanlığı benim hakkım' diyerek öne çıkan ve başkanlık yarışında Murat Yalçıntaş'a rakip olan Çağlar'a İTOP'tan 'aday olma' çağrısı geldi. Çağlar o dönem İTOP'tan yükselen tepkileri üzerine MÜSİAD'dan ayrılmak için istifa dilekçesi bile yazdı. Ancak istifa kabul edilmedi. Seçimlere İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım'ın ekibinde yer alan isimlerle giren Çağlar, 23 oyla seçimleri kaybetti. Bir dönem MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu üyeliği de yapan Çağlar'ın hala MÜSİAD üyeliğinin devam ettiği öğrenildi.

257 koltuğun 216'sını kazandı

İTOP üyeleri,2009 yılında yapılan meslek komiteleri seçimlerinde büyük başarı yakaladı. İTO'daki 90 meslek komitesi seçimlerinin yaklaşık 80'ini İTOP'un desteklediği adaylar kazandı. Bu desteğin İTO Meclis'ine da yansıması oldu. 257 koltuklu meclisin 216'sı İTOP üyelerinden oluştu. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da bu başarıyı paylaşmak için 7 yönetim kurulu üyesini MÜSİAD üyelerinden seçti ve seçimi kazandı.

HABER: Hamit VAROL/ BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.