İthal kurbanlık fiyatları düşürecek...

İthal kurbanlık fiyatları düşürecek...
 Adana Kasaplar, Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Murat Yağmur, ithal kurbanların fiyatları düşüreceğini söyledi.Yağmur, yaklaşan kurban...

 

Adana Kasaplar, Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Murat Yağmur, ithal kurbanların fiyatları düşüreceğini söyledi.

Yağmur, yaklaşan kurban bayramı öncesi hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yavaş yavaş hayvan pazarlarına gelmeye başladığını belirten Yağmur, vatandaşlardan ''bayramda fiyatlar artacak'' şeklindeki açıklamalara inanmamalarını istedi.

Et fiyatlarının yükselişe geçmesi sonrasında hükümetin son dönemde aldığı kararların ardından rakamlarda düşüş başladığını belirten Yağmur, ''kurban bayramı yurtdışından küçükbaş hayvan ithalatı yapılacak. Bu da vatandaşa olumlu yönde yansıyacak ve ithal kurbanlıklar fiyatları düşürecek'' dedi.

Yağmur, Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde 2,5 milyona yakın küçükbaş, 600 bin civarında büyükbaş hayvanın kurban edileceğini de ifade etti.

Hayvan kesim ücretlerini belirlediklerini vurgulayan Yağmur, küçükbaş hayvanları 30 liradan, büyükbaş hayvanları ise 100 liradan keseceklerini belirtti. Vatandaşlardan ehil olmayan ve verdikleri ''kurban kesebilir'' kartı bulunmayan kişilere hayvanlarını kestirmemelerini isteyen Yağmur, kendilerini yaralayarak hastanelere başvuran acemi kasapları da oluşturacakları 30 kişilik ekiplerle tespit ederek haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.