İstiklâl Marşı Derneği'nin Adana Şubesi Açıldı?

İstiklâl Marşı Derneği'nin Adana Şubesi Açıldı?
 İstiklâl Marşı Derneği'nin Adana Şubesi 29 Ocak 2011 Cumartesi günü yapılan basın toplantısı ile açıldı.Basın toplantısının ardından Genel...

 


İstiklâl Marşı Derneği'nin Adana Şubesi 29 Ocak 2011 Cumartesi günü yapılan basın toplantısı ile açıldı.

Basın toplantısının ardından Genel Başkan İsmet Özel "Ne Kaçaklara Ne De Oturaklılara Marş Gerektir." serlehvalı konferansını verdi.

İstiklal Marşı Derneği nin 8 inci şubesi Adana da açıldı.

Genel Başkan İsmet Özel in de katıldığı açılışta, ilk olarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı nın, katılanlar tarafından klasik hali dışında, farklı nota ve ölçülerle 12 kıta halinde seslendirilmesi dikkat çekti. Çok sayıda üye ve vatandaşın hazır bulunduğu açılışta, ilk konuşmayı Adana Şube Başkanı Ali Özdemir yaptı. "Bizler, İstiklal Marşı nın 41 mısrasını, ne bir eksik ne de bir fazla esas alanlardanız" diyerek sözlerine başlayan Özdemir,"Samimiyetsizliğin, hakkaniyetsizliğin, uşaklığın her tarafı zapt etmeye çalıştığı bir zamanda, İstiklal Marşı Derneği, diğer şubelerimiz gibi, bizim için de tüttürülmesi gereken son ocaktır" dedi.

Genel Başkan İsmet Özel, Adana da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hayatımın en rahat açılışını burada yapıyorum" dedi. Adana tarihinden örnekler veren Özel, "Türk Ordusu Adana dan çekilirken, Anlaşma gereği çekiliyoruz. Topraklarımızı terk etmiyoruz diyerek Adanalılara açıklama yaptı. İşgalci güçler girdiğinde ise, Adana da kısa bir süre kalacaklarını izah etmek zorunda kaldı. Ne özür dileyen, ne de korkan taraftan olmadığımız için burada olmaktan rahatız" dedi.


Adana nın Kurtuluş Savaşı nda, en az Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa kadar önemli bir yeri olduğunu söyleyen Genel Başkan İsmet Özel, "Bu kadar yiğit bir memleket olmasına rağmen bir unvan verilmemiş. Adana yönetim kurulumuz, ilk faaliyet olarak ilgili makamlara müracaatta bulunup, Adana isminin Yiğitadana olarak değiştirilmesi için teklif verecek. Fakat merak etmeyin, isim değişirse plaka yine 01 kalacak" şeklinde konuştu. Özel, açıklamasının ardından, "Ne Kaçaklara, Ne De Oturaklılara Marş Gerektir" adlı bir konferans verdi.

...

Derneğimiz Hakkında?

İstiklâl Marşı Derneği?nin ?nerede? olduğunu kavramadan ?ne? olduğunu bilemeyiz. Nasıl Türk milletinin düşmanları tarafından tarihten silinmeye mahkûm edildiği bir yerde İstiklâl Marşı doğduysa, İstiklâl Marşı Derneği de doğum yeri olarak aynı yeri seçti. Bugün Türk milletine mensup olmanın zaruri ihtiyaç haline geldiği şartlarda yaşıyoruz. Her kim bir millete, bu millet hangisi olursa olsun, mensup olmanın bir tercih konusu olmadığını iddia ediyorsa, söz konusu ?millî varlık? hususunda ya gaflete veya hıyanete düşmüş demektir. İstiklâl Marşı?nın yazıldığı günlerde ?Ben Türk değilim? diyerek yiyecek ekmek bulmayı ümit edenler vardı. Aradan yüz sene geçmeden ekmek davası mahiyet değiştirdi. Global dünyada kâfirler ?Ben Türk değilim? diyen herkesin ekmeğine yağ sürüyor. Bu durumu kirlilik telâkki eden ve kendisiyle kir arasında fark edilir bir mesafe bırakan kişiler İstiklâl Marşı Derneği?nde toplanıyor.

İstiklâl Marşı Derneği milletinin emrinde olmayı şeref sayanların derneğidir. Bu hüküm karşısında bir itiraz yükselecek ve milletinin emrinde olmayı şeref sayanların İstiklâl Marşı Derneği üyelerinden ibaret saymanın hatalı olduğu söylenecektir. Bu itirazın görüşümüzü değiştirecek derecede kuvvet toplayamayacağını savunuyoruz. Bizden başka milletinin emrinde olmayı şeref sayanlar elbette var; ama sadece bizler, İstiklâl Marşı Derneği üyeleri, Türk milletinin emrinde olmayı şarta bağlamayanlarız. Bu şart ?devlete itaat? olsa bile.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.