İşte seçim dönemlerinin vazgeçilmezi: Promosyonlar

İşte seçim dönemlerinin vazgeçilmezi: Promosyonlar
İlayda Promosyon firmasının sahibi Tülay Kiraz, seçim dönemlerinde promosyon sektörünün hareketlendiğini söyledi.Toplu kullanım alanları başta olmak...


İlayda Promosyon firmasının sahibi Tülay Kiraz, seçim dönemlerinde promosyon sektörünün hareketlendiğini söyledi.

Toplu kullanım alanları başta olmak üzere çeşitli mekanlarda ücretsiz olarak dağıtılan promosyon ürünler hem hedef kitleye hem de döneme göre farklılık gösteriyor. Resmi ve özel günlerin en çok sevilme nedenleri arasında, insanların tatil yapması ve o günlerde promosyon ürünlerin dağıtılması geliyor. Firma için direkt tüketiciye ulaşan bir reklam unsuru olan promosyon, kullanıcı için de ücret ödemeden edindiği ürün şeklinde algılanıyor. Herhangi bir ürünün yanında ikinci ürün olarak yer alan ya da bedel ödemeden kullanıcıya ulaştırılan promosyon ürünler, başta seçim dönemleri olmak üzere, yılbaşı ve özel günlerde kurumlar tarafından hedef kitlelerine sunuluyor.

Promosyon ürünün hedef kitlesine göre değiştiğini söyleyen İlayda Promosyon Pazarlama Müdürü Hülya Gezer, ?Promosyon ürün, sunulacağı gruba göre değişiyor. Ürünlerimiz, kadına, erkeğe ve çocuğa yönelik yapılabileceği gibi, anneler günü, babalar günü ve okula dönüş zamanları gibi dönemsel de olabilir. Çocuklar için genelde, kalem, silgi, defter ve cetvel gibi ürünler kullanılırken kadınlar için mutfak araç gereçleri, önlük ve buzdolabı üzerinde saat gibi ürünler tercih ediliyor? şeklinde konuştu.

Kışın yelek, eldiven, şapka ve şal tercih ediliyor
Türkiye halkının promosyonları sevdiğini ve özellikle kadınlardan güzel geri bildirimler aldıklarını söyleyen Gezer, cam üründen kaleme, saatten basılı materyallere kadar geniş ürün yelpazesine sahip olduklarını ifade etti. Türkiye?nin önde gelen firmalarıyla çalıştıklarını ve otomotiv, beyaz eşya, gıda gibi sektörlerde hizmet veren firmaların farklı taleplerine cevap verdiklerini belirten Gezer, ?Kullanıcıların taleplerini dikkate alarak promosyon üretiyoruz çünkü hedefimiz atılan değil, kullanılan bir ürün yapmak. Örneğin, kış sezonunda en çok yelek, eldiven, şapka ve şal gibi ürünler kullanılıyor. Her firma ve sektör tarafından en yoğun tercih edilen promosyon ürün ise kesinlikle çanta. Buzdolabı saatleri, fırın eldivenleri ve mutfak önlükleri de çok seviliyor. Ayrıca bir firma için yaptığımız cam pipet de kullanım imkanı fazla olduğu için tercih edildi? ifadelerini kullandı.

Seçim promosyonlarında kalem ve çakmak liste başı
Promosyon ürünlerinin en çok seçim gibi özel dönemlerde tercih edildiğini ve bu dönemlerde promosyon firmalarının iş yoğunluğunda artış olduğunu söyleyen İlayda Promosyon firma sahibi Tülay Kiraz, ?Seçimler yaklaşırken en çok üzerlerinde partilerin isimleri ve amblemleri olan kalem ve çakmaklar tercih ediliyor. Herkesin kullandığı bu ürünler hem çok ucuz hem de görünürlüğü ve bilinirliği çok fazla. Ayrıca seçim dönemi yaz mevsimine denk gelirse şapka ve tişörtler de vazgeçilmez oluyor. Genellikle kadınlar, evde kullanabilecekleri ürünler isterken erkekler ise çakmak, kalem ve elektronik ürünlere ilgi duyuyor? dedi.

Genelde kurumsal firmaların taleplerine cevap verdiklerini ve seçim dönemlerinde belediyeler tarafından talep edilen miting tişörtü ve şapkaları yaptıklarını söyleyen fabrika ustası Gani Yeşilmen ise, ?Şu an kış mevsiminde olduğumuz için polar, atkı, bere ve şal gibi ürünler yapıyoruz. Ayrıca iş kıyafeti olarak tişört ve yelek üzerine çalışıyoruz. Belediye ve güvenlik personelleri için iş kıyafeti de üretiyoruz? dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.