İşte Hükümet'in Gezi Parkı eylemcileri planı

İşte Hükümet'in Gezi Parkı eylemcileri planı
Gezi gençliği kalkınma planına girdi! Çevre hassasiyeti, Kalkınma Bakanlığı'nın 10. Kalkınma Planı'nda. Planda 'Gezi Parkı' eylemleriyle gündeme gelen...


Gezi gençliği kalkınma planına girdi! Çevre hassasiyeti, Kalkınma Bakanlığı'nın 10. Kalkınma Planı'nda. Planda 'Gezi Parkı' eylemleriyle gündeme gelen 'sosyal medyaya tedbir' de girdi.

Gezi Parkı gösterileriyle birlikte artan çevre hassasiyeti, hükümetin 10. Kalkınma Planı'nda da yer aldı. Çevre ve gençlik hedeflerinin dikkat çektiği planda, toplumun çevre duyarlılığı ve bilincinin artırılması hedefine yer verildi. Planda, çevreye yönelik denetim ve karar alma mekanizmalarında sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra gençlerin de yer alması öngörüldü.

TBMM'ye sunulan 10. Kalkınma Planı'nda Gezi parkı eylemlerinin odağındaki konulara yönelik hedefler de dikkat çekti. Rapordaki gençlik bölümüne göre, gençlerin fırsat eşitliği artırılacak; sosyo ekonomik ve bölgesel eşitsizlikler giderilecek.

SOSYAL MEDYAYA AİLE TEDBİRİ

10. Kalkınma Planı'nda dikkat çeken bir diğer önemli nokta ise sosyal medya ile ilgiliydi. Plana göre, görsel, işitsel ve sosyal medya ile internetin aile üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik tedbirler alınacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.