İstanbul'dan noel diyarı Saksonya'ya Avrupa'nın en iyi havayolu şirketiyle uçun

İstanbul'dan noel diyarı Saksonya'ya Avrupa'nın en iyi havayolu şirketiyle uçun
 1458'den bu yana geleneksel olarak düzenlenen ve Almanya'nın en eski ikinci Noel pazarı olan Leipzig Noel Pazarı bu yıl 24 Kasım ve 23 Aralık 2015 tarihleri...

 

1458'den bu yana geleneksel olarak düzenlenen ve Almanya'nın en eski ikinci Noel pazarı olan Leipzig Noel Pazarı bu yıl 24 Kasım ve 23 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Türk Hava Yolları, İstanbul'dan Leipzig-Halle'ye her gün uçuyor.

 

Şehirlerde yüzyıllardır süregelen Noel gelenekleri ve festival havası bu yıl da devam ediyor. Federal Almanya'nın Saksonya eyaletinin Noel diyarı olarak sayılmasının bir sebebi var. Leipzig Noel Pazarı, 500 yıl öncesinde olduğu gibi günümüzde de, şehrin tarihi manzarasıyla uyum içinde düzenlenmeye devam ediyor. Orijinaline sadık kalınarak dekore edilmiş 250'nin üzerinde tezgah sergileyen pazar, Almanya'nın en büyük ve en güzel Noel pazarlarından biri. Kutlamalar için süslenmiş 20 metre boyunda bir ladin ağacının yanı sıra, çok çeşitli Noel programlarına ev sahipliği yapan pazarın bulunduğu alan geleneksel olarak etkinliğin merkezi durumunda. Augustusplatz'daki dönme dolaptan Leipzig'in eşsiz manzarasını izleyebilir ve Salzgässchen'de tarihi atlı karıncaya binebilirsiniz.

Fırından yeni çıkmış pretzel'ler, Pulsnitzer zencefilli çörekleri ve kırmızı şarapla alevli romdan yapılan ve çok sevilen yanık punch gibi çeşitli lezzetlerin tadını çıkararak gezebileceğiniz cezbedici bir mekan. Yakınlardaki Ore Dağları'ndan (Erzgebirge) gelen ceviz kıracakları, heykel biçimindeki 'tütsülükler' ve Noel piramitleri gibi geleneksel Noel süslemeleri pazarın en çok rağbet gören hediyelik eşyaları arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü Thomanerchor erkek çocuk korosu Noel'den önceki haftalarda St. Thomas Kilisesi'nde konser veriyor. Çocuklar Augustusplatz'ın peri masallarına ilham olan ormanlarında ya da elf atölyelerinde el işi ürünleri yaparken gönüllerinden geldiği gibi eğlenebilir.

Leipzig Noel Pazarı, Pazar'dan Perşembe'ye 10.00-21.00 ve Cuma ve Cumartesi günleri de 10.00-22.00 saatleri arasında açık. Noel'in iki ve dört hafta öncesindeki Pazar günleri (6 ve 20 Aralık) alışveriş sınırlamaları kaldırılıyor ve Leipzig şehir merkezindeki mağazalar 13.00'den 18.00'e kadar açık kalıyor.

DRESDEN'E VE ORE DAĞLARI'NA GÜNLÜK GEZİLER
Leipzig'e bir saat mesafede, kendi Striezelmarkt Noel pazarıyla ve benzersiz meyveli ve cevizli ekmeği Dresdner Christstollen'le ünlü olan Saksonya eyaletinin başkenti Dresden ve tüm dünyada eşsiz ahşap sanatı ve oyuncak imalatının günümüzde de sürdürüldüğü Ore Dağları yer alıyor. Günümüzde de varlığını sürdüren 1 bin 600 el yapımı ürün işletmesinin çoğunda, ustaları işlerini yaparken omuzlarının üstünden izlemeniz mümkün. 

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.