İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler sürüyor

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler sürüyor
İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı ile ilgili tüm yurtta tepkiler sürüyor.

ANKARA

İstanbul Beşiktaş'ta 37 polis ile 7 sivilin şehit olduğu terör saldırısına tüm yurtta tepkiler sürüyor.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube temsilcileri, polis ve adliye muhabirleri, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ve çeşitli liselerden gelen öğrenciler saldırının yapıldığı Şehitler Tepesi’ne çiçek bırakıp dua etti.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak ve dernek üyeleri, Beşiktaş'taki terör saldırısını kınadı.

Demircan, Toprak ve dernek üyeleri ile saldırının gerçekleştiği yere gelerek, karanfil bıraktı.

Zabıtalardan saldırının gerçekleştiği yere karanfil

İstanbul Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli, saldırının gerçekleştiği yere karanfil bıraktı ve terör saldırısını lanetledi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı. Güven, "PKK, DEAŞ, FETÖ/PDY, adı ne olursa olsun tüm terör örgütleriyle mücadelemiz bir tek terörist kalmayana kadar sürecek ve hain örgütlere hak ettiği ders verilecektir." açıklamasında bulundu.

Bitlis'teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de İstanbul'daki terör saldırılarını lanetledi.

Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, yaptığı açıklamada, "Sonları gelene, kökleri kuruyana kadar bu işe devam edeceğiz." dedi.

İzmir'de şehitler anısına lokma döküldü

Ege Bölgesi'ndeki 30 dernek, vakıf ve federasyonun oluşturduğu Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu da İstanbul'daki terör saldırısını kınarken, İzmir'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de saldırıda şehit olanların anısına lokma döktürdü.

AK Parti'den çevik kuvvete ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Her zaman polisimizin yanındayız." dedi.

Yazıcı ve beraberindeki heyet, İstanbul'daki terör saldırısında polislerin şehit olması nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulundu.

Yazıcı, burada Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yılmaz Ergan'dan, faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.

Ziyarette, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile diğer yetkililer de hazır bulundu.

Doğu ve Güney Doğu'da saldırı protesto edildi

Bitlis'teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de İstanbul'daki terör saldırılarını lanetledi.

Iğdır ve Siirt'te terör saldırısını protesto etmek amacıyla "Teröre Lanet, Polise Destek" yürüyüşü düzenlendi.

Siirt'te İstanbul'daki terör saldırısına tepki için "Teröre lanet, polise destek" yürüyüşü düzenlendi.

Diriliş Başkanları Derneğince organize edilen programda Güres Caddesi'nde bir araya gelen ve aralarında bazı sivil toplum kuruşu temsilcisinin de yer aldığı grup, eski hükmet konağına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Midyat'ta öğrencilerden taziye ziyaretti

Öte yandan Mardin Midyat ilçesinde Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu ve 75. Yıl İMKB Ortaokulu öğrencileri, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'a taziye ziyaretinde bulundu.

Yozgat'ta 36 dernekten kınama

Yozgat’ta 36 dernek, vakıf, sendika ve federasyonun oluşturduğu Yozgat Sivil İnisiyatif Platformu, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği kalleş saldırıda 44 vatandaşın şehit düştüğünü dile getiren Karasu, "Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnsanlığa karşı apaçık suç işlenen bu saldırının faillerini, azmettiricilerini ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz." diye konuştu.

Sağlık-Sen'den polise destek

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, "Bu alçak terör örgütlerine ve destekçilerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz." dedi.

Zileli ve üyeler, daha sonra Üçlerbey Karakolu'na geçerek polis memurlarına baş sağlığı diledi ve karanfil verdi.

Öğrencilerden çevik kuvvete moral ziyareti

Sivas Vali Aydın Güçlü İlkokulu ve Danişment İlk/Orta Okulu öğrencileri, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek polis ağabeylerine moral verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.