İstanbul'a büyük proje CHP'nin fikriymiş?

İstanbul'a büyük proje CHP'nin fikriymiş?
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a iki yeni kent projesinin kendi projesi olduğunu öne süren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili...


 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a iki yeni kent projesinin kendi projesi olduğunu öne süren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamza Çebi, "Projenin patenti Cumhuriyet Halk Partisi ve bana aittir. Sayın Başbakan patenti bize ait derken projemizi aslında söylüyor. Diğer bir tabirle uyanıklık yapıyor." dedi.

CHP'nin WOW Otel'de düzenlemiş olduğu gecede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Akif Hamza Çebi, "Sayın Başbakan'ın İstanbul'a iki yeni kent projesi benim 13 Kasım 2007 tarihinde TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında önerdiğim bir projeydi. İstanbul'a gelen göçü emecek ve İstanbul'u rahatlatacak olan birisi Trakya'da diğeri de Anadolu da olmak üzere iki tane kenttir. Bunlardan birisini Saroz Körfezi olarak planlamıştım. İkincisini ise Sakarya civarında Karasu olarak planlamıştım. Bu hem İstanbul'a gelen göçü engelleyecektir. Hem de bir miktar İstanbul'dan oraya nüfus göçü yaşanacaktır. Benim önerdiğim proje budur. Tutanaklarda vardır. Patenti Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve bana aittir." diye konuştu.

'Sayın Başbakan patenti bize ait derken projemizi aslında söylüyor.' diyen Çebi, "Diğer bir tabirle uyanıklık yapıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Proje CHP'nindir. Ancak Başbakan İstanbul'un hemen yanı başında iki kentten bahsediyorsa o ayrı bir şeydir. Ama bu da doğru değildir. İstanbul'un bütün su kaynaklarını, orman alanlarını kentleşme uğruna feda etmek demektir. Bu doğru değildir. Bizim önerdiğimiz Trakya'da, Saroz körfezinde ve Adapazarı civarında iki kenttir. Burada hava alanları olur. İstanbul'a bağlantıları kurulur. Böyle bir projedir ve CHP'nindir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın 'Ey Muhalefet sizler sakın bu projeyi çalmayın' sözünün hatırlatılması üzerine ise Çebi, "13 Kasım 2007 tarihinde TBMM'deki plan ve bütçe komisyonu tutanaklarında benim cümlelerim aynen var. Bunları o zaman söylerken sayın Başbakan İstanbul'a vizeyi savunuyordu. Başbakan'ın hâkim olduğu şehir anlayışı 1994'ten beri yürürlüktedir ve İstanbul tam 17 yıl kaybetmiştir. 17 yıl sonra Başbakan'ın doğruya gelmesi CHP'nin projeleri sayesindedir. Umarım açıkladığı projeyi doğru tarif ediyordur. Yoksa İstanbul'un yanı başında iki kent doğru değildir.'' şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.