İstanbul Müftüsü görevden alındı..

İstanbul Müftüsü görevden alındı..
İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, görevden alındı. İşte yerine atanan isim.İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, görevden...



İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, görevden alındı. İşte yerine atanan isim.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, görevden alınarak yerine Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahmi Yaran görevlendirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı'nın Marmara Üniversitesi'ndeki asli görevine iade edilmek üzere bu görevinden alındığı bildirildi. Çağrıcı'nın yerine İstanbul İl Müftülüğüne, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahmi Yaran'ın görevlendirildiği kaydedildi.

Doç. Dr. Rahmi Yaran, 1951 yılında Ordu Fatsa'da doğdu. 1969'da Tokat İmam-Hatip Okulu'nu, 1974'te Konya Yüksek İslâm Enstitüsü'nü bitiren Yaran, mezuniyetten sonra Kastamonu ve Kumru İmam Hatip liselerinde öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. 1977 yılında kurum değiştirmek suretiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi'ne önce kursiyer olan Yaran, 1984 yılında bu merkeze öğretmen olarak atandı. Bu görevi sırasında iki yıl süreyle Kahire'ye gönderilen Yaran, yüksek lisans eğitimini MÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, 1987 yılında tamamladı.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki görevine öğretim görevlisi olarak 1993 yılında başlayan Yaran, 1994 yılında MÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 'İslâm Hukukunda Borçlunun ve Alacaklının Temerrüdü' adlı doktorasını tamamladı. Yaran, 2008 yılında doçent oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.