İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu
 Soruşturma kapsamında aralarında polis ve medya çalışanlarının yer aldığı 30 kadar kişiden 10'unun gözaltına alındığı bildirildi. İSTANBUL...

 

Soruşturma kapsamında aralarında polis ve medya çalışanlarının yer aldığı 30 kadar kişiden 10'unun gözaltına alındığı bildirildi.

 

İSTANBUL (AA) -  İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında aralarında polis ve medya çalışanlarının yer aldığı 30 kadar kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu, şu ana kadar 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da belirlenen adreslere sabah erken saatlerde gitti. Soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

 

Soruşturma dosyasında aralarında emniyet görevlisi ve medya çalışanlarının da yer aldığı 30 kadar kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

 

- Samanyolu televizyonu önünde toplanma

 

Operasyonun başlamasıyla birlikte sabah erken saatlerde Samanyolu Televizyonu önünde vatandaşlar toplanmaya başladı.

 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

 

Soruşturma kapsamında Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara ve bir oyucu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne polisler nezaretinde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

 

-Eskişehir'de gözaltı

 

İstanbul merkezli düzenlenen "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında, Eskişehir'de 2 kişi gözaltına alındı.

 

Eskişehir'de sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, kentte çekimleri süren Samanyolu TV'nin Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, emniyet güçleri tarafından evlerinden alınarak, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

 

-Ankara'da gözaltı kararı

 

Koç ile Asan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.

 

İstanbul merkezli düzenlenen "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında Ankara'da 1 polis hakkında gözaltı kararı olduğu, söz konusu polisin de adresinde bulunamadığı bildirildi.

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'daki soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bir polisin başkentteki adresine gitti.

 

Zanlı'nın adresinde olmadığı tespit edildi. Emniyet mensubunun yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.