İsrail'le ilgili skandal belgeler ortaya çıktı

İsrail'le ilgili skandal belgeler ortaya çıktı
 MOSSAD belgelerinin basına sızması İran’ın nükleer silah üretme kapasitesine ilişkin İsrail tezini çürüttü. İran’ın nükleer silah etkinliği...


 

MOSSAD belgelerinin basına sızması İran’ın nükleer silah üretme kapasitesine ilişkin İsrail tezini çürüttü. İran’ın nükleer silah etkinliği içinde olmadığı yorumu İsrail gizli servisinden geldi. Mahmud Abbas’ın HAMAS’a karşı MOSSAD’ın yanında yer aldığı da iddia edildi.


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 2012’de “İran’ın sadece bir yıl içinde nükleer bomba üretebileceği” iddiasının, ülkesinin dış istihbarat servisi Mossad’ın sağladığı bilgilerle çeliştiği ortaya çıktı.

İngiliz Guardian gazetesinin manşetten verdiği ve sızdırılan yüzlerce  dosyayla istihbarat notunun ortaya çıkardığı bilgilere göre, İsrail istihbarat  servisi Mossad, Netanyahu’nun konuşmasından birkaç hafta sonra Güney Afrika’yla  paylaştığı gizli notta İran’ın “silah üretecek nükleer etkinlik içinde  olmadığını” bildiriyor.

ABD ziyareti öncesi

Eylül 2012’de New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda elinde üzerine bomba çizili bir kartonla kürsüye çıkan Netanyahu, “İran’ın bir  yıl içinde nükleer silahlar üretebileceğini ve bunun durdurulması için eyleme  geçilmesi gerektiğini” iddia etmişti.

Sızan belgeye göre, Netanyahu’nun konuşmasının üzerinden bir ay geçmeden Mossad, “İran’ın nükleer silah üretmek için etkinlikte bulunmadığının v  nükleer silah üretmek için uranyum zenginleştirecek seviyeye ulaşmaya hazır olmadığının anlaşıldığını” bildiren gizli raporu Güney Afrika istihbaratı ile  paylaştı. Guardian, belgelerin İsrail ile ABD arasında gerginliğin arttığı ve  Netanyahu’nun 3 Mart’ta ABD Kongresi’nde yapacağı konuşmadan önce sızdığına  dikkati çekti.

ABBAS MOSSAD’I DESTEKLİYOR İDDİASI

OBAMA ABBAS’I TEHDİT ETMİŞ!

ABD’nin terör örgütü olarak gördüğü HAMAS ile kapalı kapılar ardından iletişime geçme niyeti de günyüzüne çıktı. Bir CIA ajanının Güney Afrikalı bir gizli servis görevlisine aktardığı belirtilen bilgiye göre, ABD, Gazze’de HAMAS ile diyaloga geçmek için yollar aradı..Aynı belgelerde ortaya çıkan bir başka önemli bilgi ise, ABD Başkanı Barack Obama’nın Filistin’in UNESCO’ya üye olarak kabul edildiği 2011 yılında Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı tehdit etmesi. Mahmut Abbas’ın Goldstone Raporu olarak bilinen Gazze’deki savaş suçlarına ilişkin BM misyonunda Mossad’ın tezine destek verdiği belgelerle ortaya çıkan önemli bir bilgi olma özelliğini taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.