İsrail'in kabusu olacaklar

İsrail'in kabusu olacaklar
İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ubeyde: ''İsrail'in Filistin işgali devam ettiği sürece Kassam Tugayları her an saldırıya hazırlıklı olacak''Hamas'ın...



İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ubeyde: ''İsrail'in Filistin işgali devam ettiği sürece Kassam Tugayları her an saldırıya hazırlıklı olacak''

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ''İsrail'in Filistin işgali devam ettiği sürece, Kassam Tugayları her an saldırıya hazırlıklı olacak'' dedi.

 

Güvenlik nedeniyle ''Ebu Ubeyde'' müstear ismini kullanan Kassam Tugayları sözcüsü AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İsrail'in Filistin işgali devam ettiği sürece, Kassam Tugayları her an saldırıya hazırlıklı olacak'' diyerek, son Gazze saldırısında Tugayların kullandığı silahların yerli üretim olmasına rağmen İsrail'i tedirgin etmeye ve saldırısını boşa çıkarmaya yettiğini savundu.

 

Ebu Ubeyde ''Tugaylar, son İsrail saldırısında, hava saldırılarına karşı koyabildiğini de ispatladı. Birçok uçak hedef alındı. Bir savaş uçağı düşürüldü. Ancak İsrail zayiatının tamamını kamuoyuna sunmadı'' iddiasında bulundu.

 

''Tel Aviv ve Kudüs'e attığımız füzeler İsrail'e mesajımızı oldukça net bir şekilde ulaştırdı'' diyen Ubeyde, ''İsrail böyle bir saldırıya hazırlıksız yakalandı. Tugaylar da tarihinde ilk defa Tel Aviv'e füze attı. Saldırılarımızı da video paylaşım sitelerinde yayınlayarak aynı zamanda psikolojik bir savaş yürüttük'' diye konuştu.

 

Tugayların kullandığı silahların yerel üretim olduğunu kaydeden Ubeyde, silahların türüne dair bilgi vermekten kaçınarak, ''İsrail saldırılarında Tugaylar, 80 kilometre menzilli M75 füzeleri kullandığını açıklamıştı'' ifadelerini kullandı.

 

Kassam Tugayları'nın kapsamlı bir askeri stratejiye sahip olduğunu belirten Ubeyde şöyle konuştu:

 

''Tugaylar tepkilerle hareket etmiyor. Kendilerine yönelik senaryoları okuma ve planlama yeteneğine sahip. Tugaylar'ın, 2008'den bu yana 40 mücahidi şehit oldu. Askerlerimizin birçoğu askeri eğitim, tünel kazımı ve mühimmat hazırlığı sırasında şahadete erişti.''

 

İsrail'in 14 Kasım'da başlayıp 8 gün süren Gazze saldırısında, 16'sı 5 yaşın altında 50 çocuk, 12 kadın, 19 yaşlı toplam 177 kişi hayatını kaybederken, 141'i 5 yaşın altında 606 çocuk ve 254 kadının aralarında bulunduğu bin 399 kişi yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.