İsrail'i fildişi kulesinden indirdi

İsrail'i fildişi kulesinden indirdi
Lübnan Müftülüğü İslami Vakıflar Genel Müdürü Halife, 'İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi, İsrail'i fildişi kulesinden indirdi' dedi...Lübnan...


Lübnan Müftülüğü İslami Vakıflar Genel Müdürü Halife, 'İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi, İsrail'i fildişi kulesinden indirdi' dedi...

Lübnan Müftülüğü İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Hişam Halife, ''İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi Türkiye'nin bölgede ağırlığı olan bir ülke olduğunu göstermiş ve bu sayede İsrail'in 'kendini beğenmişliğine' son vermiştir. İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi, İsrail'i fildişi kulesinden indirdi'' diye konuştu.

Halife, Türkiye'nin özrün yanı sıra Gazze üzerindeki ambargonun kaldırılması konusunda da ısrar etmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

''Araplar, İsrail'e Türkiye gibi davranmalı''

Lübnanlı Şii merci Ali Fadlallah ise, ''İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi, İsrail'in de diğer devletler gibi başkalarının şartlarına boyun eğebileceğini göstermiştir'' ifadesini kullandı.

Fadlallah, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin Türkiye'nin ısrarcı tavrı sayesinde gerçekleştiğini belirterek, ''Araplar bu konuyu ciddi bir şekilde ele almalı ve İsrail'e Türkiye gibi davranmalılar'' görüşünü dile getirdi.

Arapların, İsrail'e bu şekilde davranmaları durumunda halklarına, ''İsrail'in 'kendini beğenmişliği' karşısında durabilecek ve herhangi bir saldırıya geçmeden önce bin kere düşünmeye sevk edecek kişiler bulunduğunu göstermiş olacaklarını'' kaydetti.

İsrail'in attığı adımın sadece özürle sınırlı kalmaması temennisinde bulunan Fadlallah, bu meselenin sadece Türkiye'nin değil, İslam ümmetinin onuruyla alakalı bir mesele olduğunu, Türkiye'nin ise Filistin meselesi ve halkını müdafaa etmekten sorumlu olduğunu ifade etti.

Orta Doğu Kiliseler Konseyi Basın Dairesi Başkanı Yusuf Müennes de ''İsrail'in özü dilemesi gerekiyordu. Başka halklara zulmeden her devletin özür dilemesi gerekir'' diyerek Türkiye'nin başarısını kutladı.

Müennes, Türkiye'nin tarihi geçmişinin barış, dostluk, kardeşlik ve barışın desteklenmesinde önemli rol oynadığına dikkati çekti.

(AA), Bugün

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.