İsrail'den Mansur'a Abbas'lı tepki?

İsrail'den Mansur'a Abbas'lı tepki?
İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Prosor'dan Mansur'a Yanıt 'BMGK'dan önce Abbas, Gazze'yi ziyaret etsin'' dedi.İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, Filistin...



İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Prosor'dan Mansur'a Yanıt 'BMGK'dan önce Abbas, Gazze'yi ziyaret etsin'' dedi.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, Filistin temsilcisinin BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) Gazze'yi ziyaret etmesini isteyen önerisine karşılık, ''BMGK'dan önce Filistin lideri Mahmud Abbas, Gazze'yi ziyaret etsin'' dedi.

Prosor, Filistin'in BM Temsilcisi Riyad Mansur'un ardından yaptığı açıklamada, ''Filistin temsilcisinin önerisini duydum, şaşırdım, ben daha iyi bir öneride bulunayım. BMGK'dan önce, 2007 yılından beri Gazze'yi ziyaret etmeyen Abbas oraya gitsin'' dedi.

''Suriye'de her gün kan akarken Filistin temsilcisinin böyle bir ziyareti gündeme getirmesi, Filistin'in sorununu uluslararasılaştırma niyetini göstermektedir'' diyen Prosor, Abbas'ın, Ürdün'deki görüşmelerin ardından Doha'da yaptığı açıklamaların kabul edilemez olduğunu, Filistin Devlet Başkanının, İsrail devleti ile Yahudilerin bağının olmadığını savunduğunu belirtti.

Prosor, ''Abbas ya İsrail'le barış yolunu, ya da Hamas'la birlik yolunu tercih etmelidir. İkisi aynı anda olamaz'' dedi.

BMGK'nın 10 gündür Gazze'den İsrail'e atılan roketlerle ilgili tek bir açıklama yapmadığını, saldırıları kınamadığını da belirten Prodor,''Terör saldırıları konusunda uluslarası toplum tek bir ağızdan konuşmalı'' ifadesini kullandı.

İran'ın nükleer programının son derece hızlı bir şekilde ilerlediğinin bilindiğini savunan Prosor, ''İran ekspres treniyle giderken biz, uluslaraası toplum olarak onu lokal trenle yakalayamayız'' diye konuştu.

Prosor, bir soru üzerine de ''Gazze'ye kim gidersen gitsin, Genel Sekreter de gitti, orada bir insani krizin olmadığı açıktır'' iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.