İsrail: Türkiye ile uzlaşma kapısı kapandı...

İsrail: Türkiye ile uzlaşma kapısı kapandı...
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'nin, Mavi Marmara olayıyla ilgili özür talebi ve Gazze ablukasının sonlandırılmasında ısrar ederek,...



İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'nin, Mavi Marmara olayıyla ilgili özür talebi ve Gazze ablukasının sonlandırılmasında ısrar ederek, İsrail ile uzlaşma yolunda "kapıyı kapadığını" söyledi.

Lieberman, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, Erdoğan'ın İsrail'le uzlaşma, barış, ilişkileri normalleştirme aramadığını, İsrail'i aşağılamayı ve bölgedeki konumuna zarar vermeyi istediğini öne sürdü. İsrail Kabine Sekreteri Zvi Hauser ise Türkiye konusunda Lieberman'dan farklı görüşleri dile getirdi. Hauser, ordu radyosuna, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini ve uzlaşma için "kurtarıcı bir formülün" bulunabileceğine inandığını söyledi. Hauser, ancak bu formülün İsrail'in güvenlik kaygılarıyla dengeli olması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan İsrail üzerinden Batı Şeria'ya geçme planları doğrultusunda uçaklarla geldikleri Ben-Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Filistin yanlısı eylemcilerin sayısı 120'yi aştı. Ordu radyosunun haberine göre, çoğu Ramle'deki Givon Cezaevi'ne gönderilen aktivistlerin 48 saat içinde geldikleri ülkelere iadesi öngörülüyor. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, aktivistlerin gelişini kendi topraklarında önlemede yardımcı olan Avrupa ülkelerine teşekkür etti ve bunun, İsrail'in "izole edilmiş bir ülke olmadığını da gösterdiğini" ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.