İsrail Suriye'de neyi vurdu

İsrail Suriye'de neyi vurdu
ÖSO komutanlarından Hammud, İsrail'in, Suriye'den Hizbullah'a silah taşıyan bir konvoyu hedef almış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Özgür...



ÖSO komutanlarından Hammud, İsrail'in, Suriye'den Hizbullah'a silah taşıyan bir konvoyu hedef almış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

 

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) üst düzey komutanlarından Arif el-Hammud, Suriye'deki askeri bir merkeze saldırıda bulunduğu iddia edilen İsrail'in, Suriye'den Hizbullah'a silah taşıyan bir konvoyu hedef almış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

İsrail'in Lübnan sınırında hedef aldığı öne sürülen bölgenin Suriye rejiminin kontrolünde bulunduğunu belirten Hammud, "Suriye rejiminin, kaçınılmaz sonun yaklaştığını hissettiği ve gelişmiş silahların ÖSO'nun eline geçmesinden korktuğu için, yoğun bir şekilde bu silahları Hizbullah'a götürmeye çalıştığını biliyoruz. Eğer İsrail askeri, araştırma merkezlerini hedef almak isteseydi Halep kırsalındaki merkezleri vururdu" diye konuştu.

Hammud, şunları kaydetti:

"Bu rejim, en ufak bir cesaret kırıntısına sahip olsaydı, İsrail'in bu saldırısına karşılık vermek için acele ederdi. Oysaki korkak bir rejim var. Halktan başkasına güç yetiremediği için, tereddüt etmeden kendi halkını bombalayabiliyor. Ancak konu İsrail olunca korkuyor."

Suriye ordusundan dün yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Şam kırsalındaki Cemraya bölgesindeki askeri araştırma merkezini bombaladığı ifade edilmişti.

Uluslararası basında yer alan haberlerde ise İsrail uçaklarının, Suriye'den Lübnan'a silah taşıyan bir konvoyu hedef aldığı iddiasına yer verilmişti.

İsrail makamları, iddialara ilişkin sessizliğini koruyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.