İsrail 3. Özgürlük Filosu'na müdahale etti!

İsrail 3. Özgürlük Filosu'na müdahale etti!
 Terör Devleti İsrail Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan 3. Özgürlük Filosu'na uluslararası sularda saldırdı.Terör Devleti İsrail'in Gazze'ye...

 

Terör Devleti İsrail Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan 3. Özgürlük Filosu'na uluslararası sularda saldırdı.

Terör Devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını delmeyi hedefleyen, Yunanistan'dan demir alan ve 5 tekneden oluşan 3. Özgürlük Filosubu gece Gazze'ye doğru yol alırken işgalcilerin saldırısına uğradı.

İsrail'in 2007'den beri Gazze topraklarındaki Filistinlilere karşı sıkı biçimde sürdürdüğü ablukayı delmek ve dünya kamuoyunun dikkatini bu insanlık dışı uygulamaya çekmek isteyen 5 tekneden oluşan Özgürlük Filosu bu gece Gazze'ye yaklaştı ancak İsrail hücum botlarının saldırısına uğradı.

Terörist İsrail'in hücum botları gemileri taciz ederek durmaları ya da geri dönmeleri, aksi takdirde müdahale edeceği yönünde tehdit etti.

Freedom Flotilla'ya bağlı 3 destek teknesi rota değiştirdi fakat tüm tehditlere rağmen Marianne teknesi, Gazze sahiline doğru yol aldı. İsrail bu tehditlere aldırmayan Marianne teknesi'ne hücum botlarıyla etrafını sararak taciz etti. Bu arada havada savaş uçakları ise teknenin üzerinde uçtu.

Gemiden son bir mesaj yayınlayan Marianne gemisinin yolcuları, İsrail işgal güçlerinin gemiden 500 metre uzakta seyrettiklerini belirtti ancak bu mesajdan sonra gemiden acil yardım çağrıları dışında herhangi bir mesaj alınamadı. Bazı iddialar göre İsrail, Mavi Marmara'da olduğu gibi saldırı görüntülerinin dünyaya sızmaması için jammer kullandı.

İsrailli kaynaklara göre, Marianne gemisine müdahale edildi. Herhangi bir can kaybı veya yaralı bulunmuyor. İsrail, Marianne'yi Ashood Limanı'na götürülüyor.

Gazze'ye insanı yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3. Özgürlük Filosu'nu oluşturan 5 teknede toplam 48 kişi yer alıyor. Bunlardan 2'si balıkçı, 3'ü gezinti teknesi.

"Marianne" adlı teknede ise 18 kişi yer alıyordu. Aralarında eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki de var.

Kaynak: Yeniakit.com.tr

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.