İsrail 103 hedefi vurdu

İsrail 103 hedefi vurdu
 İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara saldırısından bu yana İsrail ordusunun 103 hedefi vurduğu, Hamas'ın saldırılara 50 roketle karşılık verdiği...


 

İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara saldırısından bu yana İsrail ordusunun 103 hedefi vurduğu, Hamas'ın saldırılara 50 roketle karşılık verdiği öne sürüldü.

 

 

KUDÜS (AA) - İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara saldırısından bu yana İsrail ordusunun 103 hedefi vurduğu, Hamas'ın saldırılara 50 roketle karşılık verdiği öne sürüldü.

 

Ordu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "dün başlayan kara saldırısından bu yana 103 hedefi vurulduğu, buna karşılık Gazze'den İsrail'e atılan 50 roketin 25'inin İsrail topraklarına düşerken 20'sinin Demir Kubbe füze savunma sistemi tarafından imha edildiği" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, "çatışmalarda 14 Filistinlinin öldürüldüğü, 20 roketatarın imha edildiği ve tünellere  9 saldırı düzenlendiği" kaydedildi.

 

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıklamıştı. İsrail ordusuna ait zırhlı araç ve tanklar Gazze'nin kuzey ve güneydeki bazı kentlerine girmiş, ordu ile Filistinli silahlı gruplar arasında çatışmalar başlamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.