Isoto, otobüsle büyüyecek...

Isoto, otobüsle büyüyecek...
Hintli Tata'nın Türkiye distribütörü İsotlar Grup, kurumsallaşarak ismini Isoto olarak değiştirdi. Isoto, Adana'da birkaç yıl önce Suriye ve Irak gibi...

Hintli Tata'nın Türkiye distribütörü İsotlar Grup, kurumsallaşarak ismini Isoto olarak değiştirdi. Isoto, Adana'da birkaç yıl önce Suriye ve Irak gibi pazarlara midibüs üretmek üzere kurulan fabrikaya 20 milyon dolarlık yatırım yaparak Isobus markasıyla iki farklı şehir içi otobüs geliştirdi.

Hyundai Assan'ın eski Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu'nun grubun CEO'su ve yönetici ortağı olmasıyla başlayan yeni süreçte Adanalı grup, 5 yıl içinde Türkiye'nin en rekabetçi otomotiv ihtisas gruplarından biri olmayı hedefliyor. Grubun bugüne kadar amiral gemisinin Tata olduğunu belirten Kurthan Tarakçıoğlu, önümüzdeki dönemde önceliğin otobüs üretimi olacağını söyledi. Bugün yıllık 250 milyon lira olan cironun 2012'de 500 milyon liraya çıkacağını kaydeden Tarakçıoğlu, "Biz bu ay yeni markamız Isobus'le kendi geliştirdiğimiz şehir içi otobüsleri üretmeye başladık. Bunlar Türkiye'de satılacak. Yüzde 100 bize ait. 9 ve 12 metrelik bu araçları 11 ayda geliştirdik. MAN motoru kullanacağız. Bu yıl 75, seneye 250 adet üreteceğiz. Biz otobüsle büyüyeceğiz." dedi.

Grubun hedefleri arasında 2012 yılında Tata lisansıyla kamyon üretmek de yer alıyor. Bu yıl 3 bin Tata otomobil satmayı planlayan şirketin 2001 yılı satış hedefi ise 7 bin 500 adet. 2012 yılında dünyanın en ucuz otomobili Nano'nun gelmesiyle ise Türkiye'de 15 binli rakamlara ulaşılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.