İsmail Cengiz'den Ukrayna Haberleri

İsmail Cengiz'den Ukrayna Haberleri
Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Ukrayna Haberleri..

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla,

Ukrayna Haberleri (35)

Ukrayna’nın Kuzey cephesi, Kiev kentinin Batısında;

Fastov ve Vasilkov kentleri istikametinde başlayan Rus birliklerinin operasyonu devam ediyor.

#AkifGasımov albayımızıb Bölgeden aldığı bilgilere göre #Ukrayna Birlikleri bu istikamette çok sayıda zırhlı araçları, top ve tankları ile konuşlanmış ve savunma mevzilerini yapmıştır.

Bu iki kentte yapılacak sıcak savaşta her iki tarafın da ciddi kayıp vermesi bekleniyor.

- Kiev kentinin doğusunda, #Gogolyev kentinde konuşlanmış RSK birlikleri İvankıv (E-40 Harikov- #Kiev kara yolu) ve Borispil kentlerine (Uluslararası hava limanı) doğru operasyona başlamıştır. #Ruslar E-40 kara yolunu kontrol altına alarak, Kiev şehrini daha da zor duruma getirmeyi amaçlamaktadır. (Bu bilgiler, #KızılelmaEnstitüsü üyesi Em.Alb.AkifGasımov’dan derlenmiştir.)

——

(ZARURİ AÇIKLAMA): Bu bilgiler, #KızılelmaEnstitüsü üyesi Em.Alb.AkifGasımov’dan alınarak derlenmiştir. Sahada olan askeri hareketlenmeler ve harekatın gidişatı hakkında tarafsız bilgiler verilmeye çalışılmaktadır. Amaç Türk kamuoyunu bilgilendirmektir. Haberlerin arasındaki yorumlar ise askeri açıdan tahminleri içermektedir; siyasi değildir; Rus milliyetçiliği veya Ukrayna seviciliği bizi ilgilendirmiyor. Bizim için önemli olan Müslüman Türk’ün çıkarlarına, Türkiye’nin menfaatlerine uygun bir ortamın oluşması ve “Vatan Kırım”daki hak ve hukukun korunmasıdır.

Diplomaside hamasi yaklaşım olmaz.

Ne Rusya ne de Ukrayna benim hem dindaşım değil hem de kardeşim değildir.

Ülkeler arasındaki ilişki ve dostluklar da, çıkarlara göre başlar veya sona erer.

Bölgeden gelen haberleri Türk kafasıyla doğru okumak doğru değerlendirmek gerekir. Bizim de yaptığımız budur. Kırım Tatar Bayrağı ile ay yıldızlı Türk bayrağının dışında; ne Rus bayrağı ne de Ukrayna bayrağı bizi ilgilendirmiyor.

Dolayısıyla haber, derleme ve değerlendirmelerimize başka anlamlar çıkarmaya çalışmak hem bizi üzer hem beyhudedir.

Evet, Rusya egemen bir Devletin sınırlarını ihlal etmiştir. Ancak ABD İngiltere ve Fransa’nın yönlendirmesiyle Ukrayna da Rusya’nın güvenliğini taciz ederek bu savaşa/operasyona davetiye çıkarmıştır.

Arzumuz; bir an evvel bu krizin son bulması, bölgede barış ve huzurun hakim olmasıdır. Savaşın içine çekilmeye çalışılan Türkiye; bölgedeki çıkarları gereği, akıllı, sabırlı ve dengeli bir politika yürütmek zorundadır…

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.