İşletme cetveli vermeyen firmaya 759 tl ceza

İşletme cetveli vermeyen firmaya 759 tl ceza
Sanayi sicil belgesine sahip firmaların yıllık işletme cetvellerini nisan ayı sonuna kadar İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne vermeleri gerektiği...

Sanayi sicil belgesine sahip firmaların yıllık işletme cetvellerini nisan ayı sonuna kadar İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne vermeleri gerektiği bildirildi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. maddesine göre Sanayi Sicil Belgesine sahip firmaların, aynı kanunun 5. maddesine göre bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini her yıl sonundan itibaren en geç 4 ay içinde İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne vermesi gerekiyor.

Sanayi işletmeleri, her yıl nisan ayı sonuna kadar verilmesi zorunlu olan Yıllık İşletme Cetvelini, 'sanayisicil.sanayi.gov.tr' internet adresinden (Sanayi Sicil Bilgi Sistemi) verebilecekler.

2013 yılına ait yıllık işletme cetvelini süresi içinde (Nisan ayı sonuna kadar) vermeyen firmalara 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. maddesi gereği 759 TL idari para cezası uygulanacak.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.