'İslam ve Yahudi alemi yanlış biliyor'

'İslam ve Yahudi alemi yanlış biliyor'
 İsrailli arkeologlar, Kudüs'teki Batı Duvarı'nın altında bulunan sikkelerin dünyanın en kutsal yerlerinden biriyle ilgili yaygın inanışları değiştirebileceğini...

 

İsrailli arkeologlar, Kudüs'teki Batı Duvarı'nın altında bulunan sikkelerin dünyanın en kutsal yerlerinden biriyle ilgili yaygın inanışları değiştirebileceğini açıkladı.

Yahudiler tarafından "Tapınak Dağı", Müslümanlar tarafından ise "Haremüşşerif" olarak bilinen yerleşkenin M.Ö. 4. yüzyılda ölen Kral Herod tarafından yaklaşık 2 bin yıl önce yaptırıldığına inanılıyordu. 

İsrailli arkeologlar, Batı Duvarı'nın devasa temel taşlarının altında bulunan sikkelerin Kral Herod'un ölümünden 20 yıl sonra yaşamış Romalı bir valinin mührünü taşıdığını belirtti. 

Roma Valisi Valerius Gratus'un mührü basılmış sikkeler, bir kısmı Yahudilerin Ağlama Duvarı olarak kutsal sayılan Batı Duvarı'nın sanılanın aksine Kral Herod döneminde inşa edilmediğini gösteriyor.

Hz. Muhammed'in (SAV) Miraç gecesi göğe yükseldiğine inanılan Mescid-i Aksa ve altın kubbeli Kubbetüs Sahra'nın yer aldığı Haremüşşerif, hem Yahudiler hem de Müslümanlar tarafından kutsal kabul ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.