İslam dünyasından yansıyanlar

İslam dünyasından yansıyanlar
 Gün boyu İslam coğrafyasında birçok gelişme yaşanıyor. Esed Bombaladı: 4 Bin Kişi Akçakale?den Giriş YaptıBaas rejiminin savaş uçaklarının...


 

Gün boyu İslam coğrafyasında birçok gelişme yaşanıyor.

 

Esed Bombaladı: 4 Bin Kişi Akçakale?den Giriş Yaptı

Baas rejiminin savaş uçaklarının sınıra yakın Rakka kentini bombalaması üzerine binlerce kişi Telabyat Sınır Kapısı'na yığıldı.

Baas rejiminin savaş uçaklarının sınıra yakın Rakka kentini bombalaması üzerine binlerce kişi Telabyat Sınır Kapısı'na yığıldı. Türkiye, savaştan kaçanlara kapılarını açtı. Dün itibariyle yaklaşık 3 bin kişi Akçakale Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. Gelenler çevredeki çadırkentlere yönlendirilirken, bazı bölgelerde sıcak yemek dağıtımı yapıldı

 

Sina?dan İsrail'e 3 Misillme Roketi Atıldı

İsrail'de yayın yapan Kanal 2 televizyonu, Eliat kentine 3 roket atıldığını duyurdu.

İsrail'de yayın yapan Kanal 2 televizyonu, Eliat kentine 3 roket atıldığını duyurdu.

İsrail'in "Demir Kubbe" savunma sisteminin saldıya uğradığını aktaran kanal, roketlerin yerleşim alanlarının dışına düşmesi sebebiyle olayda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

Saldırının ardından kentte uyarı sirenlerinin çalındığı belirtildi.

 

Irak?ta Bombalı Saldırılar: 26 Ölü

Irak'ta dün düzenlenen bombalı saldırılarda 26 kişi öldü.

Bağdat'ın 80 kilometre kuzeyindeki Balad kentinde, üzerinde patlayıcılarla bir kafeye giren eylemci, 15 kişiyi öldürdü, 41 kişiyi yaraladı.

Muktadiye kasabasında da bir okul ile bir çocuk parkının yakınına yerleştirilen bomba, 6 kişinin ölmesine, 17 kişinin yaralanmasına yol açtı.

 

Müdahale Tehditlerine Rağmen Meydanlar Doldu Taştı

Mısır'daki darbe karşıtları, müdahale söylentilerine rağmen başkent Kahire ve çeşitli kentlerde büyük gösteriler düzenledi.Mısır'daki darbe karşıtları, müdahale tehditlerine başkent Kahire ve çeşitli kentlerde büyük gösteriler düzenledi.Dimyat ve Şarkıyye kentlerinde, Mursi destekçileri ile karşıtları arasında çıkan çatışmada 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

 

Nijerya'da Camiye Silahlı Saldırı: 60 Ölü

Nijerya'nın kuzeydoğusunda bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda 44 kişi öldü.Güvenlik yetkilileri, Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye 35 kilometre uzaklıktaki Konduga'da pazar sabahı düzenlenen saldırıda, camide ibadet eden 44 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

 

İsrail yasadışı yerleşimlere hız verdi

 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bin 200 yeni yerleşim bölgesi inşaatına izin vereceğini ilan eden İsrail yönetimi, buna 900 konut daha ekledi.Filistin devletinin kurulması öngörülen topraklarda uluslararası anlaşmalara aykırı olarak inşa edilen yerleşim bölgeleriyle ilgili açıklama, müzakerelerin yeniden başladığı bir dönemde yapıldı.

İsrail İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Efrat Orbach ise Gilo adlı Yahudi yerleşim biriminin genişletme izninin hayata geçirilmesinin seneler sürebileceğini ifade etti.

Milligazete.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.