İskilipli Atıf Hoca mezarı başında anıldı?

İskilipli Atıf Hoca mezarı başında anıldı?
İskilipli Atıf Hoca, mezarının bulunduğu İskilip ilçesinde anıldı.Edinilen bilgiye göre, 4 Şubat 1926 tarihinde İstiklal Mahkemeleri tarafından yargılanarak...



İskilipli Atıf Hoca, mezarının bulunduğu İskilip ilçesinde anıldı.

Edinilen bilgiye göre, 4 Şubat 1926 tarihinde İstiklal Mahkemeleri tarafından yargılanarak idam edilen Atıf Hoca, kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Gülbaba Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Burada grup adına açıklama yapan Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Bülent Gökgöz, İslam alimi ve kanaat önderi İskilipli Atıf Hoca'nın Ankara İstiklal Mahkemesi tarafından 86 yıl önce idam edildiğini hatırlattı.

Atıf Hoca'nın idam edildikten sonra naaşının kimsesizler mezarlığına defnedildiğini öne süren Gökgöz, yıllar sonra mezarının tespit edildiği ve uzun süren çalışmalar sonucu naaşının İskilip'e getirilebildiğini belirtti.

Atıf Hoca'nın idam edilişinin yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerine dikkati çeken Gökgöz, şunları kaydetti:

''İskilipli Atıf Hoca'nın eserlerini doğrudan okuyup anlayamıyor ve onlardan faydalanamıyoruz. Hiçbir zulüm ve zorbalık baki değildir. Tarihte yaşananlar bir bir ortaya çıkacaktır. İstiklal Mahkemeleri ile yıllarca ortaya konan bu zulüm ve hukuksuzluklar tarihin kara lekesidir. Ancak halkımız bu yaşananları asla unutmadı biz de unutturmayacağız. Değerlerimize ve inancımıza sahip çıkacak, bu uğurda can vermiş olan ecdadımızın haklı davasını, hatırasını ve şuurunu yaşatacağız. Bizler yeniden böyle hukuksuzlukların, zulüm ve acıların yaşanmamasını ve topluma anlatılan tarih bilgilerinin yeniden sorgulanmasını, arşivlerin açılarak kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz.''

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer'in de katıldığı anma programına Özgür-Der, İlke-Der ve Memur-Sen üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.