İskele Sancak'ta Çelik'ten Balyoz yorumu

İskele Sancak'ta Çelik'ten Balyoz yorumu
 Mehmet Acet'in sunumuyla ekranlara gelen İskele Sancak'ta bu hafta, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret eden film masaya yatırılacak. Acet'in Balyoz...


 

Mehmet Acet'in sunumuyla ekranlara gelen İskele Sancak'ta bu hafta, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret eden film masaya yatırılacak. Acet'in Balyoz Kararları ile ilgili Hüseyin Çelik'le görüştü.

Ahmet Hakan, Akif Beki, Mustafa Karaalioğlu, İbrahim Kıran ve Erhan Çelik'ten sonra tartışma programlarının klasiği İskele Sancak'ın dümenine Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet geçti. Tartışma programlarında fikirlerin çarpıştığı dönemlerde başlayıp efsaneleşen İskele Sancak artık Mehmet Acet'in sunumuyla Kanal 7 ekranlarında...

İslam dinine hakaret eden filmin neyi hedeflediği, Türkiye'nin bu konuda nasıl tepki vermesi gerektiği tüm yönleriyle İskele Sancak'ta. Programa Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof.Dr. Bekir Karlığa, Gazeteci - Yazar Fehmi Koru, Doğuş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ögretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Sezer, CHP Eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ konuk olarak katıldı.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in moderatörlüğünü yaptığı İskele Sancak'ta 11. Eylül'ün 11. yıldönümünde Amerika'da çekilen, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret eden film masaya yatırılıyor. Programda, ortalığı karıştıran filmin neyi hedeflediği, Arap Baharı ve Amerika seçimleriyle arasında bir ilgi olup olmadığı konuşuldu. "Kışkırtıcı film Libya ve Mısır gibi ülkeleri karıştırırken Türkiye'deki sessizliği nasıl okumak gerekir? Amerika Başkanı Obama Başbakan'a ne mesaj gönderdi?" sorularının cevabı İskele Sancak'ta ele alındı.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunumuyla ekrana gelen İskele Sancak'ta çarpıcı gelişmeler uzman konuklarla değerlendiriliyor. İskele Sancak'ta tartışılmayanlar tartışılıyor, konuşulmayanlar konuşuluyor.

HÜSEYİN ÇELİK'TEN BALYOZ KARARI İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Programa telefonla bağlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Balyoz davası kararlarını değerlendirdi. Çelik, mahkeme kararını bir tarafın mağlup bir tarafın galip geldiği şeklinde değerlendirilemeyeceğnii söyledi. Kararın henüz netleşmediğini söyleyen Çelik, Yargıtay'dan sonucun beklenmesi gerektiğini dile getirdi. Devam etmekte olan bir mahkeme ile ilgili görüş bildirmenin doğru olmadığını söyleyen Çelik, AK Parti'nin darbelere karşı tavrının net olduğunu söyledi.

Hüseyin Çelik, 59. Hükümetin başındaki Erdoğan'ın göreve geldiği tarihin 15 Mart 2003 olduğunu Balyoz davasına konu olan iddianamede olayın başlangıcının da 15 Mart 2003 olduğunu bunun sıradan bir tesadüf olmadığını belirterek "Bunu daha sonra birçok eylem takip etti ve en son 27 Nisan bildirisine kadar süren bir süreç devam etti. Biz devlet adına değil millet adına hizmet yapan bir iradeyiz." dedi.

Balyoz davası ile ilgili CHP ve MHP tarafından yapılan açıklamalara dikkat çeken Çelik, "Bizi mahkemelerle yıldıramazlar" diyen Kılıçdaroğlu kimi temsil ediyor merak ediyoruz. " dedi.

Gerekçeli kararı beklemek gerektiğini söyleyen Çelik, bu ülkede ya milletin iradesi hakim olacak, ya da askeri bürokrasinin dediği olacak. Bugüne kadar alışkanlık halinde bir düzen gidiyordu. Dünyanın birçok ülkesinde darbe alışkanlığının bizim ülkemizde devam eden ayıplı durumu sona erdirdik. AK Parti'nin gelişini halkın partimize olan teveccühünü içimize sindiremeyenler vardır olmaya da devam edecektir" dedi.

"Birilerinin ceza almasına sevinecek değilim" diyen Çelik, doğrunun mükafatlandırılması, yanlışın da cezalandırılmasının gerektiğini vurguladı. Yargıtay'ın verilen kararları en doğru şekilde tespit edecek kurum olduğunu dile getirerek "Türkiye'de ilk defa yarım kalmış bir darbe teşebbüsünün cezalandırılmış olmasınının çok önemli olduğunu unutmamak gerekir" dedi.

FEHMİ KORU'DAN KARARLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Program konuklarından Fehmi Koru, kararın çok önemli olduğunu ancak bunun bir kırılma anı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, kırılma anının çok önceden gerçekleştiğini dile getirdi. Mahkeme kararlarına ilişkin çok farklı değerlendirmeler bulunduğunu anlatan Koru, kararı çok aklıselim bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, karar için sevinilmemesi gib aynı zamanda eleştirilere de azami dikkat edilmesi gerektiğini belirterek bu kararın Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

CHP eski milletvekili Şükrü Elekdağ, Türkiye'de bugün kimsenin darbelerden yana olamayacağını belirtirken bugün alınan kararlar için de içinin rahat olmadığını söyledi. Elekdağ, kararlarda birçok hataların yapıldığına ilişkin kanaate sahip olduğunu söyledi. Yine de kararların Türkiye için hayırlı olmasını dileğinde bulundu. Elekdağ davanın henüz bitmediğini söyledi.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.