Irkçıyım, ırkçısın, ırkçılar...

Irkçıyım, ırkçısın, ırkçılar...
Allah'ın seçtiği kurtulmuş millet! Güneşten başını göklere yükselt! Avlanır, kim sana atarsa kement, Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebet . Allah'ın seçtiği...


Allah'ın seçtiği kurtulmuş millet! Güneşten başını göklere yükselt! Avlanır, kim sana atarsa kement, Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebet . Allah'ın seçtiği kurtulmuş millet! Güneşten başını göklere yükselt!

Bitmedi bu tartışma... Bu Kürt meselesi hallolmadan biteceğe de benzemiyor.. Yurdumda cehalet kol gezerken de kimin ne olduğunu anlamak bir hayli zor . Bizim derdimiz ne, bu tartışmaların sonunda ne istiyoruz o bile belli değil. Birileri birbirine faşist diyor, sonra vazgeçip ırkçı diyor, velhasılı kimin ne olduğu da belli değil, ne dediği de .. Kimin ne olduğu belli değil derken, bu noktanın bir de kimin zaten ırk olarak da ne olduğu belli değil ayağı var ki ?ırkçılık?tan bahsetmenin mümkün olmadığını ayan beyan ortaya koyar. 2009 da Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik Bölümü'nün hazırladığı ?Anadolu'nun genetik profili? araştırması yayınlandı. Bu araştırmada çalışan Prof. Dr. Sevil Atasoy; Anadolu'nun tüm ırkların ve etnik unsurların, medeniyetlerin kaynaşma potası olduğunu söyledi. DNA analizleriyle yapılan bu araştırmada Türklerin, Avrupa'nın en karışık ve en az safkan olan topluluk olduğu ortaya çıktı. Bu noktadan sonra Türklerde demeyeceğim; ?Türk? halkında; Türk, Berberi, Yunan, Alman, Slav, Arap, Yahudi, ve Balkan genlerinin çoğunlukta olduğunu öğrendik. Bu durumda biz neyi tartışıyoruz ki? Kimin ne olduğu belli olmayan bu ülkede; başbakanın kalkıpta ?Kahrolsun Türkçülük, Kahrolsun Kürtçülük? demesinden normal bir şey olabilir mi? Tabi bunun altında Türkçülüğün yerilmesinden ziyade ırkçılığa karşı konulmuş bir tavır olduğu düşüncesindeyim ki; zaten dinimiz ırkçılığın hadislerle hoş olmadığını söylemiş bizlere. Bu durumda geriye kalan tartışma şovenizm tartışması olabilir ki, bu da izah edeceğim sebeplerden ötürü saçma ve abuktur.

Şovenizm, ulusal üstünlük inancıdır. Kavramın isim babası olan Fransız Nicolas Chauvin; Napoleon'un ordusunda askerlik yaparken 17 kez yaralanmasına rağmen savaşa devam eder. Kendisini ülkesi uğruna feda etmekten kaçınmayan Chauvin'i model olan vatanseverlik için de ?şovenizm? denilmeye başlanır. Aynı toprakta yaşayan halk olarak parçalanma konusu tartışılırken, başka bir ulusla ilgili bir üstünlük tartışması yaşamıyoruz.

Madem ?Kahrolsun Türkçülük, Kahrolsun Kürtçülük? dedik, madem ırkçılığa , şovenizme karşıyız, ve bunun için adım atılacak o zaman sadece buna kanalize olalım ve gereğini de yapabiliyorsak yapalım. Ancak saçma sapan, abuk sabuk cahil cühela tartışmalarla değil! Mesela; ?Türkiye Cumhuriyeti?nde geçen Türk kelimesinin etnik bir anlam ifade etmediğini bunun sadece politik ifade olduğu söylenmesidir. Türk kelimesi kim ne derse desin etnik bir kimlik taşır, taşımaya da devam edecektir! Bu durumda her sabah minicik çocuklara ?Türküm, Doğruyum, Çalışkanım ?? diye bağıra bağıra söyletilen ?Andımız? da kalkacak! Zaten, Türklerin çalışkan olmadığını, hatta bilakis tembel olduğunu itiraf edemesek de biliyoruz. Kafama takılan husus şu ki; İstiklal Marşı'nın bu tartışmalarda hangi konumda olduğu .. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı Türk Milleti'nin eseri olduğunu açıklayıp, kendi Safahat'ine koymamıştır. Türk milleti gayet etnik bir açıklama olduğuna göre ve artık Türk milleti olamayacağımıza göre; İstiklal Marşı ne olacak? İstiklal Marşı'nın bir dizesinde ? kahraman ırkıma bir gül; ?? geçer. Bu durumda Marşımız da ırkçılık muhatabıdır. Irkçılığı, şovenizmi, yok ettiğimize göre artık yeni bir Marş da bulmak icap eder.

Ben Türk olmakla iftihar ediyorum ve bundan vazgeçmeyeceğim. Ama eğer Bu ülkenin huzuru için eşitlik için ırkçılığı kaldırıyoruz haydi bakalım nasıl olacak görelim!


Yürü altın nesli, o tunç Oğuz'un!
Adet küçük, zaman çabuk, yol uzun.
Nur yolu izinden git, KILAVUZ'un!
Fethine çık, doğru, güzel, sonsuzun!

Yürü altın nesli, o tunç Oğuz'un!
Adet küçük, zaman çabuk, yol uzun.

Aynası ufkumun, ateşten bayrak!
Babamın külleri, sen, kara toprak!
Şahit ol, ey kılıç, kalem ve orak!
Doğsun BÜYÜK DOĞU, benden doğarak!

Aynası ufkumun, ateşten bayrak!
Babamın külleri, sen, kara toprak!..

 

Şeyma Kısakürek Sönmezocak - Haber 7

seymakisakureksonmezocak@gmail.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.