İran'dan ?Suriye? Atağı

İran'dan ?Suriye? Atağı
Katar'daki geniş katılımlı muhalifler toplantısı sonrası Tahran harekete geçti.İran'ın, Suriye'deki tüm tarafların katılımıyla ''ulusal diyalog''...


Katar'daki geniş katılımlı muhalifler toplantısı sonrası Tahran harekete geçti.

İran'ın, Suriye'deki tüm tarafların katılımıyla ''ulusal diyalog'' toplantısına ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Katar'da Büyük Uzlaşı

Suriyeli muhalifler, Katar?da hafta sonunda yaptıkları geniş katılımlı toplantıda yeni bir oluşum üzerinde uzlaşma sağlamıştı.

Çatı yapılanmasının adı ?Suriye Devrimi Muhalefet Güçleri Koalisyonu? olarak belirlenirken örgütün başkanlığına, ılımlı bir isim olarak bilinen eski imam Muaz El Hatib'i getirilmişti.

İran'dan Yeni Adım

Katar?daki bu gelişmeler sonrası, ?Suriye? konusunda uzun süredir toplantı girişiminde bulunan İran?dan da yeni bir adım geldi.

Tahran yönetiminin, Suriye'deki tüm tarafların katılımıyla ''ulusal diyalog'' toplantısına ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Toplantı Gelecek Hafta Yapılacak

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye'deki sorunların çözümü amacıyla Tahran'da, ''Şiddete Hayır, Demokrasiye Evet'' başlığıyla bir toplantı yapılacağını söyledi.

Abdullahiyan, ''Bu toplantı, Suriye'deki halklar, siyasi gruplar, azınlıklar, muhalifler ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla gelecek hafta yapılacak'' dedi.

Tahran yönetimi, Suriye'deki tarafları müzakere masası etrafında toplamak için uzun süredir girişimde bulunuyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.