İran'dan Mısırlı işadamı ve turistlere müjde!

İran'dan Mısırlı işadamı ve turistlere müjde!
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran'ın Mısırlı işadamları ve turistlerden istenen vize uygulamasına son verdiğini açıkladı.Mısır'ın...


İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran'ın Mısırlı işadamları ve turistlerden istenen vize uygulamasına son verdiğini açıkladı.

Mısır'ın resmi haber ajansı (MENA) başkent Kahire'de 12. İslam Zirve Konferansı için bulunan Salihi'nin, Mısırlı işadamları ve turistlerden vize istenmeyeceği açıklamasına yer verdi.

Bu uygulamanın ne zaman hayata geçirileceğine dair bir açıklama yapmayan Salihi, Mısır'daki 25 Ocak devriminin ardından Mısır ve İran ilişkilerinin yüksek seviyeye ulaştığını belirtti.

Mısır, 1979 yılında İsrail'le barış anlaşması yapmasının ardından, 1980-1988 yılları arasında yaşanan İran-Irak savaşında Irak'ı desteklemişti. Bunun yanı sıra 1990'lı yıllar boyunca Mısır İran'ı Ortadoğu'da terörü ve silahlı İslami grupları desteklemekle suçlamıştı.

25 Ocak Mısır devriminin ardından ise iki ülke yetkilileri birbirlerine kapı aralayan açıklamalar yapmışlardı. Ağustos ayında Mursi 16. Bağlantısızlar Zirvesi için İran'a gitmişti. Mursi'nin bu ziyareti 33 yıl sonra gerçekleşen ilk ziyaret olma niteliği taşıyor.

Kaynak: AA, Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.