Irak'taki sığınmacıların kamp çilesi

Irak'taki sığınmacıların kamp çilesi
Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesinden gelen ve Irak'ın Süleymaniye kentine yerleştirilen sığınmacılar zor günler geçiriyor. SÜLEYMANİYE (AA)...


Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesinden gelen ve Irak'ın Süleymaniye kentine yerleştirilen sığınmacılar zor günler geçiriyor.

 

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak'ın Süleymaniye kentindeki çadır kampa yerleştirilen Kobanili sığınmacının şartları, soğuk hava ve yağışların başlamasıyla kötüye gidiyor.

 

Terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle önce Türkiye'ye ardından Irak'a sığınan yaklaşık bin Kobanili sığınmacı, 15 Ekim'de Süleymaniye'deki Arbat Çadır Kampına yerleştirildi. Ancak durumdan memnun olmayan sığınmacılar, kamp alanının ve çadırların kış şartlarına göre düzeltilmesini istiyor.

 

Yağmurla çamura bulanan kamptaki toprak zeminin değiştirilmesini isteyen sığınmacılar, ayrıca soğuklardan korunmak için ısıtıcı talep ediyor.

 

Kamp sakinlerinden Adnan Hüseyin, ilk geldiklerinde çadırlarda ince battaniyeler dışında başka hiçbir şeyin olmadığını belirterek, "Şu ana kadar çadırın içini ısıtamadık. Şartlar, çocuklar ve yaşlılar için çok ağır. Yağmur aralıksız sürüyor. Gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, bazen çadırların uçmasına ya da yıkılmasına neden oluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

 

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Zekiye Muhammet de 8 çocuğuyla çadırda kaldığını ifade ederek, "İçeride ne bir halı, ne de bir ısıtıcı var. Battaniyeye sarılarak ısınmaya çalışıyoruz. Kamptaki tüm yollar çamurlu. Yağmurda çıkıp yürümemiz çok zor oluyor. Umarım gerekli yardımlar yapılır" diye konuştu.

 

Kamptaki çamur çilesini özellikle okula giden çocuklar yaşıyor. Ayakkabısı çamura batan çocuklar, yalın ayakla çadırın yolunu tutuyor.

 

Muhammet Ahmet, "Çocuklarımızın okul yolu gerçekten çok kötü. Çocuklar, çamurlu yolda yürümekte zorlanıyor. En azından bu yol düzeltilirse rahatlıkla okula gidip gelirler" ifadeleriyle yaşadıklarını anlattı.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.