Irak'ta 15 IŞİD milisi öldürüldü

Irak'ta 15 IŞİD milisi öldürüldü
Irak'ın Diyala vilayetinde orduya bağlı birlikler ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çıkan çatışmada 15 IŞİD milisinin öldürüldüğü...


Irak'ın Diyala vilayetinde orduya bağlı birlikler ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çıkan çatışmada 15 IŞİD milisinin öldürüldüğü bildirildi.

 

DİYALA (AA) - Irak'ın Diyala vilayetinde orduya bağlı birlikler ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çıkan çatışmada 15 IŞİD milisinin öldürüldüğü bildirildi.

 

Diyala Polis Teşkilatı Komutanı General Cemil eş-Şemri AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusu ve polis teşkilatının yürüttüğü ortak operasyonlar sonucu 15 IŞİD milisinin öldürüldüğünü belirtti.

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Irak ordusu ve IŞİD arasında çıkan çatışmalarda bir asker hayatını kaybetti, çok sayıda polis ve asker yaralandı.

 

Bir süredir çatışmaların yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, Musul ile Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerini ele geçirdiği belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.